Mozaika Luxusných SUV sa vyskladáva!

Je to viac ako tridsať rokov kedy automobilka nesúca býka v znaku, predbehla dnešnú „SUV dobu“ a vzišlo z toho Lamborghini LM002. Jednalo sa o automobil z motorom V12 z objemom 7,2L! To vôbec neznie zle, avšak má to háčik, karoséria auta patrila do kategórie SUV. V tej dobe to muselo znieť asi ako keby dnes Land Rover predstavil super-športový automobil. Zrejme preto bolo vyrobených iba 328 kusov.

26 rokov neskôr na autosalóne v Pekingu sme mali možnosť vidieť pomyselného nástupcu, Lamborghini Urus concept. Od vtedy uplynulo veľa času. Ale hlavne medzi tým na trh z SUV prišli mnohé konkurenčné značky, primárne zaoberajúce sa stavbou športových automobilov. Medzi najznámejšie parí Maserati Levante, Bentley Bentayga a Alfa Romeo Stelvio. Je viac ako isté, že „svoje“ SUV do portfólia pridajú aj značky Rolls Royce a Aston Martin.O Uruse sa za uplynulé roky špekulovalo viac či menej. Mal to byť hybrid, atmosférická V12 a iné.

Dátum predstavenia spadá na 4.12.2017. No už teraz vieme, že Urus dostane platformu MLB Evo a zároveň sa bude uchádzať o titul auta s dizajnom roka 2018 (WCOTY). Počiatok produkcie Lamborghini Urus bude spojený so štvor-litrovým V8 dopovaným dvoma turbodúchadlami, produkujúci 650 konských síl. Bude to prvý krát v histórii, kedy pod kapotou Lamborghini nájdeme preplňovaný motor. Avšak najviac sme zvedaví, na priame porovnanie z nedávno odhaleným Porsche Cayene tretej generácie, zdieľajú totiž rovnakú platformu a vo verzii Turbo S by malo ponúknuť zhodnú dynamiku.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokGenesis predstavuje nový sedan s označením G70!
Nasledujúci článokVeľká cena Singapúru