Domov Elektromobilita Hyundai oficiálne odhaľuje nové Santa Fe, dorazí aj ako plug-in hybrid!

Hyundai oficiálne odhaľuje nové Santa Fe, dorazí aj ako plug-in hybrid!

Znie to takmer neuveriteľne, ale áno, Hyundai čoskoro uvedie na trh novú generáciu veľkého európskeho SUV, Santa Fe. Svojho predchodcu tak vystrieda po necelých troch rokoch!

Súčasnú generáciu sme mohli prvý krát vidieť naživo na autosalńe v Ženeve v marci 2018. Ubehli len dva roky a kórejská automobilka nám ukazuje úplne novú generáciu. Nejedná sa pritom len o facelift, či zásadné prepracovanie. Pripravovaný Hyundai Santa Fe totiž stojí na úplne novej, doposiaľ nepoužitej platforme.

Takáto rýchla obmena nie je bežná v automobilovom priemysle, za všetkým však treba hľadať prísne emisné normy. Práve európske nariadenia pravdepodobne donútili Hyundai k tak rýchlemu nasadeniu novej platformy, ktorá je pripravená pre zástavbu hybridnej či plug-in hybridnej sústavy.

Už prvý pohľad na nový model Santa Fe odhaľuje využitie prepracovaného dizajnérskeho jazyka. Vlajková loď SUV modelov automobilky sa bude vyznačovať dôstojným a charizmatickým dizajnom exteriéru, v interiéri zasa poskytne prvotriedne bezpečnosť a komfort. Nová platforma podvozku poskytne lepšiu odozvu riadenia, väčší rázvor ktorý pocítia najmä pasažieri v druhom rade sedadiel a väčší batožinový priestor.

Prvý obrázok odhaľuje niekoľko nových konštrukčných prvkov, vrátane kombinovanej prednej mriežky a denných svetiel ako súčasti novej integrovanej architektúry. Široká mriežka dodá novému Santa Fe odvážny charakter. Nové podpis denných svetiel v tvare T dotvárajú drsný charakter prednej časti vozidla, vďaka čomu je nové Santa Fe ľahko rozoznateľné aj z diaľky.

Popri iných vylepšeniach predstaví Hyundai aj novú elektrifikovanú zostavu agregátov. Po prvý raz bude Santa Fe k dispozícii s hybridným a plug-in hybridným pohonom. Nové Santa Fe bude navyše prvým modelom Hyundai v Európe a prvým SUV Hyundai na svete založeným na úplne novej platforme vozidiel Hyundai tretej generácie. Tá umožňuje významné zlepšenia v oblasti výkonu, manipulácie a bezpečnosti.

Nové Santa Fe dorazí na náš trh v priebehu posledného štvrťroka 2020.

2019 Hyundai Santa Fe 2.2 CRDi - Startstop.sk - TEST

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJTS Hyundai
Predchádzajúci článokObrnené G63, Brabus Invicto, pre oligarchov ale aj žoldnierov
Nasledujúci článokTEST Suzuki SX4 S-Cross Mild-Hybrid, zástanca jednoduchosti v modernom svete