Domov Elektromobilita Bolt kolobežky čoskoro obsadia ďalšie Slovenské mesto

Bolt kolobežky čoskoro obsadia ďalšie Slovenské mesto

bolt

Bolt, ktorý kedysi začínal ako carsharingová spoločnosť sa postupom času začína zameriavať aj na iné spôsoby prepravy. Obľúbený koncept kolobežiek sa po Bratislave dostane aj do ďalšieho mesta na Slovensku.

Svetové metropoly s hustou premávkou sa sústreďujú na vývoj alternatívnej cestovnej infraštruktúry už desaťročia. Či už išlo o výstavbu metra, električkovej siete či posilnenie autobusových liniek mestskej hromadnej dopravy, všetky riešenia mali svoje pre aj proti. Bolt so svojimi kolobežkami však priniesol niečo úplne nové.

Celý systém funguje tak, že používateľom aplikácie Bolt v aplikácií pribudne ikona kolobežky. Kliknutím na ňu vám zobrazí rozhranie rozhranie na zapožičanie kolobežiek. Akonáhle budete pri najbližšej kolobežke, stačí naskenovať QR kód, ktorý na nej nájdete. Následne ju môžete využívať ako dlho len potrebujete a nakoniec ju odparkovať na vyhradené miesto. Celý koncept sa používa jednoducho a intuitívne a vďaka kvalitnej infraštruktúre sú kolobežky v Bratislave veľmi obľúbené.

Elektrické kolobežky si už čoskoro budete môcť požičať aj v druhom najväčšom meste na Slovensku – v Košiciach. Tu budú v počte 100 kusov rozmiestnené v blízkosti autobusovej a vlakovej stanice, mestskom parku či ďalších frekventovaných miestach, akými sú napríklad Námestie osloboditeľov či námestie Maratónu mieru. Všetky kolobežky budú vybavené zariadením GPS, ktoré posiela informácie o ich polohe a dostupnosti priamo do aplikácie. Maximálna rýchlosť je 25 km/h, no ak si na túto hodnotu netrúfate, v aplikácií si môžete zvoliť začiatočnícku úroveň jazdy, ktorá rýchlosť obmedzí na najviac 15 km/h.

Aj napriek tomu, že sa jedná o relatívne nový koncept na našom území, používanie elektrických kolobežiek je finančne dostupné. Za odomknutie kolobežky používateľ zaplatí 0,50€, pričom každá minúta používania stojí 0,15€. Za používanie kolobežky celý deň zaplatíte maximálne 25€. V prípade že po ukončení jazdy kolobežku necháte mimo vyznačenej oblasti, bude vám udelená pokuta vo výške 30€.

Dizajn kolobežky je vysoko modulárny, čo umožňuje spoločnosti vymieňať jednotlivé diely v prípade poruchy namiesto toho, aby musela byť vymenená celá kolobežka. V súvislosti s prebiehajúcou pandémiou sú kolobežky pri každom nabíjaní a údržbe dezinfikované. Spoločnosť Bolt aj napriek tomu naďalej odporúča svojim zákazníkom aby dbali na hygienu a používali ochranné rukavice.

TEST Škoda Citigo-e iV, stvorené pre radosť z mestskej džungle

Zdroj: Bolt / Taxify

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNový Hyundai i30 si zachováva bezkonkurenčné ceny
Nasledujúci článokAKTUALITA: Rakúsko obmedzuje jazdu na motorkách, hrozia vysoké pokuty