Domov News Policajný drag race v Texase skončil vyšetrovaním

Policajný drag race v Texase skončil vyšetrovaním

Preteky áut v priamke sú v USA tradíciou už desaťročia. Dvaja policajti si nimi pravdepodobne chceli skrátiť dlhý deň v práci.

Asi vám nemusím zdôrazňovať, aká divoká je momentálne situácia v USA. Či už zastávate jednu alebo druhú stranu, nasledujúca správa vám rozhodne vyčarí úsmev na tvári. Činy policajtov v tejto konkrétnej situácií nikoho neohrozili a konali relatívne legále. Dvaja muži zákona z amerického mesta Dallas v Texase sú momentálne v celkom zapeklitej situácií. Minulý týždeň sa rozhodli zmerať si sily za volantom svojich služobných vozidiel. Musím však podotknúť, že to spravili najlegálnejšie ako to len išlo. Zašli totiž na miestny drag strip Yello Belly v Grand Prairie, kde ich natočil dav fanúšikov. Presne to bol kameň úrazu. Keby sa video nestalo na internete virálnym, nadriadení týchto strážnikov by sa o ich činoch veľmi pravdepodobne ani nedozvedeli.

Dallas County deputies under investigation after drag racing their patrol cars

Ako je vidno vo videu, fanúšikom sa policajný drag race veľmi páčil – akoby sa úplne zabudlo na momentálne protesty, vykrádanie obchodov či policajnú brutalitu. Bohužiaľ, na základe videa sa nedá zistiť motorizácia policajných vozidiel Dodge Charger. Podľa lenivosti, s akou sa tieto autá rozbiehali je veľmi pravdepodobné, že išlo o základný vidlicový šesťvalec Pentastar s objemom 3.6 litra a výkonom 292 koní, no nie je vylúčené ani to, že sa mohlo jednať o vyššiu motorizáciu v podobe 5.7-litrového osemvalcu HEMI s výkonom až 370 koní.

Oficiálne stanovisko Dallaskej polície znie tak, že činy príslušníkov neboli oprávnené. Kým sú príslušníci vyšetrovaní a ich nadriadení asi veľmi nadšení nie sú, reakcia miestnych je úplne rozdielna. „Kým si naša krajina prechádza tým, čím si prechádza, toto vnímame ako znak pozitivity. Nemyslíme, že by bolo správne, ak by sa títo policajti dostali do problémov“ vyjadrili sa účastníci vcelku netradičného preteku. Osobne zastávam názor, že policajti by sa tento čin mali byť maximálne naponemutí, no za žiadnych okolností vyhodení z práce.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokCUPRA el-Born: Prvý elektromobil značky
Nasledujúci článokPoľovníci varujú vodičov: Dávajte si väčší pozor, nastáva ruja