Nissan sa nehanbí za to, že svoje portfólio prispôsobuje elektrickým podmienkam. Príkladom je aj Ariya, vďaka ktorej sa značka preslávila.

Ale Nissan dokáže vytvárať naozaj krásne a rýchle autá. Myslím, že Nissan Silvia netreba nikomu predstavovať. Toto vozidlo má v automobilovom svete kultovú pozíciu legendy, hlavne kvôli ľahkej úprave a pretekárskej histórii. Aj keď sa Silvia dodnes prezentuje vďaka vodičom v nejednej driftovej súťaži, je veľká škoda, že jej výroba sa skončila v roku 2002.

Dizajnér z Lady vytvoril Nissan Silvia GT, ktorý poteší všetkých fanúšikov JDMOdvtedy sa japonská značka ohľadom nástupcu trošku odmlčala, ale fantázia fanúšikov nepozná hraníc. Teraz sa objavila ďalšia vízia, ktorej autorom je Igor Sydoryk, dizajnér z dielne Lady. Prečo teda nevyzerajú nové Lady podobne? Celkový dizajn ukazuje, že klasická podoba Nissanu Silvia S15 bola skombinovaná s niekoľkými odkazmi na predchodcov. Všetko zapečatili niektoré prvky modelu GT-R R35. Nízka silueta, rovné línie a ostré tvary – to je to, čo Vision GT predstavuje.

Dizajnér z Lady vytvoril Nissan Silvia GT, ktorý poteší všetkých fanúšikov JDMAk aj vás napadá ako prvá otázka, či by nebolo možné, aby Nissan obnovil výrobu série S alebo akéhokoľvek podobného auta, odpoveď je nie. A nezáleží na tom, či by vyzeralo takto alebo inak. Tento postup revitalizácie je z finančného a obchodného hľadiska jednoducho nemožný – bohužiaľ, na prvom mieste sú peniaze a ekológia.

Dizajnér z Lady vytvoril Nissan Silvia GT, ktorý poteší všetkých fanúšikov JDMCelkovo nie je situácia pre Nissan veľmi priaznivá, teda čo sa Európy týka. Táto skutočnosť je pritom ale dosť smutná, pretože stále tak nejak čakáme na nástupcu modelu 370Z a vývoj modelu GT-R. Nový Nissan 400Z by mal byť uvedený na trh v budúcom roku, ale šanca na európsku premiéru je nízka. Je to naozaj škoda, pretože je to vozidlo s potenciálom a dlhou históriou. Možno ale automobilka potrebuje svoj čas na to, aby nám opäť mohla opäť vyraziť dych vozidlom s charakterom z krajiny vychádzajúceho slnka. Zatiaľ však budeme sledovať ekologické a elektrizované modely, ktorými nás Japonci budú zásobovať.

Zdroj: Igor Sydoryk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokŽeny VS. Muži: Prečo si Slováci vyberajú SUV a vedia ich ovládať?
Nasledujúci článokMaskované Volvo spred šiestich desaťročí v kamufláži – čo sa chystá?