Podľa modelu S60 sa celá flotila vozidiel Volvo rozlúči s dieselovými motormi. Spoločnosť to avizovala už dávno, no zdá sa, že tento rok je prelomový.

Švédska automobilka Volvo pred časom uvoľnila zopár informácií o tom, že v najbližších rokoch úplne upustí od výroby a montáže dieselových motorov do svojich modelov. Podľa pôvodných plánov mali byť všetky vznetové motory stiahnuté z ponuky ešte minulý rok, ale nestalo sa tak. Tento plán sa ale s novou generáciou modelu S60 stáva realitou.

Spoločnosť Volvo potichu sťahuje dieselové motory z predaja

Pred niekoľkými dňami vyšlo najavo, že spoločnosť Volvo ruší vo Veľkej Británii predaj naftovej verzie svojho najmenšieho a posledného crossoveru XC40. Je však zrejmé, že na svete nebude anglický trh jediný, na ktorom sa švédska značka rozhodla urobiť takýto krok. Slovenský dovozca už tiež neponúka XC40 v dieselovej verzii.

Zmeny si všimne oko nezaujatého diváka hneď po zobrazení konfigurátoru, kde chýba naftová verzia. Hybridné dieselové motory ale naďalej v ponuke zostávajú a okrem nich zostávajú aj mild-hybridné benzínové agregáty, klasické benzínové motory aj plug-in hybridy. K ponuke sa potom v prvej polovici budúceho roka pripojí aj elektrická verzia. Podľa zákulisných informácií má rozhodnutie stiahnuť z ponuky klasické dieselové motory čisto ekonomický charakter. Štatistické údaje o predaji flotily XC40 ukazujú, že hybridná a benzínová verzia predstavovala v minulom roku až 72 percent celkového predaja vozidiel, zatiaľ čo dieselové agregáty zastúpili iba 28 percent.

Spoločnosť Volvo potichu sťahuje dieselové motory z predaja

Predaj dieselových motorov sa ale nedávno zhoršil v prípade iných modelov tejto značky. Nakoniec sa tieto štatistiky stali jedným z dôvodov, prečo Volvo ukončí predaj klasických naftových agregátov vo všetkých ich modeloch do konca roka. Budú teda k dispozícii iba v kombinácii s benzínovými motormi alebo mild-hybridmi a plug-in technológiou. Výber pohonných jednotiek, ktoré sú aktuálne k dispozícii zákazníkom XC40, je jedným z najrozmanitejších na trhu a upokojuje širokú škálu požiadaviek.

Najlacnejšia verzia vo výbave Momentum začína s cenovkou 32 450 €. Z výrobnej linky síce už nebudú vychádzať čisto naftové motory, ale stále si bude značka držať záruku bezpečných a kvalitných vozidiel.

Zdroj: Volvo

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokS karavanom TC55 nie je dovolenka ani počas pandémie problémom
Nasledujúci článokToto je najstarší vodičák! Neuveríte kedy ho vystavili!