Nová generácia modelu Ghost je ešte väčšia a získala niekoľko zdokonalených prvkov. Zo starým modelom ju veru nevedno porovnávať, mohla by sa uraziť a nafúknuť ešte viac!

Rolls-Royce predstavil s príchodom septembra novú generáciu najobľúbenejšieho automobilu vo svojom katalógu – Ghost. Tento obrovský luxus na kolesách, ktorý bol predtým postavený na rovnakej platforme ako BMW radu 7, má teraz svoju vlastnú pevnú hliníkovú konštrukciu, podobnú tej, ktorú má jeho väčší brat Phantom.

Nový Rolls-Royce Ghost: už nepotrebuje BMW, vystačí si sám
Exkluzívny Ghost automobilka označuje ako minimalistické, ale mimoriadne komplexné vozidlo, v ktorom je všetko od základu prepracované. Jediné komponenty, ktoré si nový „Duch“ vzal zo starej generácie, je ikonická soška umiestnená na konci dlhotánskej kapoty a dáždniky vo dverách. Štýl nového modelu nadväzuje na myšlienku exteriérového minimalizmu s názvom Post Opulence, ktorá predstavuje obnovenú myšlienku luxusu britskej značky.

Nový Rolls-Royce Ghost: už nepotrebuje BMW, vystačí si sámBoky vozidla pôsobia čisto až na jednu líniu, ktorá zdôrazňuje dĺžku vozidla, ktorá je aktuálne 5,5 metra. Vzadu si svetlomety zachovávajú charakteristický, takmer štvorcový strih súčasných Rollsov, ale s väčším sklonom. Kokpit je pôsobivý. Koža, drevo a kovy majú vysokú kvalitu, skutočnou novinkou je však osvetlený pásik, ktorý je umiestnený pred sedadlom spolujazdca: zaberá charakteristický astrálny motív oblohy priestoru pre cestujúcich, obklopujúci meno Ghost 850 hviezdami, vďaka použitiu 152 diód. Samotné spracovanie tohto prvku priestoru pre cestujúcich si vyžiadalo 10 000 hodín práce.

Nový Rolls-Royce Ghost: už nepotrebuje BMW, vystačí si sámNa počúvanie hudby má duch podporu 1300 W audiosystému vyvinutého v istej spoločnosti House, s dvojitým reproduktorom. Okrem toho je vybavený dvoma aktívnymi mikrofónmi, ktoré identifikujú a kontrastujú rušivé frekvencie – v aute je viac ako 100 kg materiálu pohlcujúceho zvuk, ktorý zvyšuje odhlučnenie automobilu. Keď už sme pri výbave, nový Ghost je definovaný ako najtechnologickejší Rolls Royce vôbec. V skutočnosti nechýbajú LED laserové svetlomety so svetelným lúčom nad 600 m, infračervená kamera schopná signalizovať prítomnosť zvierat a chodcov v podmienkach nočnej viditeľnosti ale aj rôzne asistenčné systémy riadenia, head-up displej s vysokým rozlíšením, wi-fi hotspot, autonómne parkovanie a samozrejme moderný infotainment a navigačný systém.

Nový Rolls-Royce Ghost: už nepotrebuje BMW, vystačí si sámPri pohľade pod kožu sa nový Ghost vzdáva predchádzajúcej oceľovej platformy BMW radu 7, aby prevzal 100% hliníkovú architektúru, ktorú už používali bratia Phantom a Cullinan. To zvýšilo rozmery limuzíny, ktorá je teraz dlhá 5,5 metra a široká 1,98 metra s rázvorom 330 cm. Prijatie tejto platformy tiež umožnilo posunúť predné zavesenie kolies tak, aby sa dosiahlo optimálne rozloženie (50:50) jeho hmotnosti 2 490 kg, a to aj napriek prítomnosti výkonného 6,75-litrového hnacieho ústrojenstva s dvojitým preplňovaním. Tento motor V12 je schopný poskytnúť krútiaci moment 850 Nm a a 577 konských síl. Pritom je spojený s permanentným systémom pohonu všetkých kolies aj s riadením všetkých štyroch kolies.

 

Zdroj: Rolls-Royce

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 1 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokHyundai predstavuje modernizovaný model Kona a Kona N line
Nasledujúci článokNová generácia triedy S: 5 obrazoviek, plug-in hybrid a nové bezpečnostné systémy