Domov News Dacia odhalila nové Sandero, Sandero Stepway a Logan

Dacia odhalila nové Sandero, Sandero Stepway a Logan

Segment lacných áut pomaly ale isto vymiera. Automobilky už akoby nevedeli vytvoriť auto, ktorého cenovka bude štartovať pod hranicou 10 tisíc eur. Našťastie, Dacia so svojimi modelmi Logan a Sandero dlhodobo tento trend napĺňa. A zdá sa, že v ňom bude pokračovať aj naďalej. Rumunský výrobca totiž oficiálne odhalil Sandero a Logan 3. generácie.

Dlhých 8 rokov museli fanúšikovia Dacie čakať na predstavenie novej generácie lacných, no priestranných modelov Sandero a Logan. Napokon sa ale dočkali. Nová generácia lacných áut pritom už nebude technologickým pravekom. Renault dovolil svojej lacnejšej značke nasadiť do nových modelov najnovšiu platformu, ktorú používa aj Clio. Okrem toho sa navonok nové Sandero a Logan od svojho predchodcu odlišujú aj LED podpisom denného svietenia.

Dacia sandero, sandero stepway a logan

Aby si však každý z nových modelov zanechal svojho ducha, Dacia sa rozhodla viac-menej pre evolučnú zmenu dizajnu. Nové Sandero tak naväzuje na druhú generáciu vo viacerých ohľadoch. Tým najviditelnejším sú tvary karosérie. Prepracovaná maska chladiča a predné svetlomety majú podobný, aj keď trochu inovovaný tvar. Masívnejšia kapota ale dodáva lacnému hatchbacku osobitejší charakter.

Okrem klasického Sandera, Dacia svetu ukázala aj dizajn aktívnejšej verzie s názvom Stepway. Tá sa od obyčajného hatchbacku odlišuje výrazným oplastovaním spodnej časti karosérie a taktiež aj prepracovaným predným nárazníkom. Automobilka vo svojej tlačovej správe uvádza, že Sandero Stepway dostalo do vienka gény crossoverov a preto už nebude len obyčajným oplastovaným hatchbackom.

Dacia sandero, sandero stepway a logan

No a napokon tu máme legendárny Logan. Malý lacný sedan dostal kompletne redizajnovanú siluetu, ktorá nesie svojský charakter. Už viac nebude pôsobiť lacným dojmom a nevyváženými proporciami. Osobne mi však tak trochu pripomína Ladu Vesta v prevedení sedan. Nič to ale nemení na tom, že si určite nájde bohaté zastúpenie zákazníkov a to nie len na našom trhu. Bohužiaľ sa už viac nepočíta s modelom Logan MCV, ktorý sa tešil veľkej obľube. Nové Sandero a Logan sa totiž vo svete predávajú pod značkou Renault a darí sa im pomerne dobre. Oficiálna premiéra oboch modelov spolu s technickými detailami bude už 29.9.2020.

Test Dacia Duster 1,33 TCe Techroad, so zmyslom pre úžitok

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokVolkswagen Polo GTI – obeť svojho úspechu, už sa nedá objednať
Nasledujúci článokTEST BMW X3 xDrive 30e: Keď dostane e-mobilita novú úroveň
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.