Na maďarskej diaľnici vodič s prívesným vozíkom zjavne myslel na niečo iné, keď sa namiesto pripojenia do normálneho pruhu otočil do protismeru.

Dopravná nehoda sa stala na maďarskej diaľnici, kde sa stretávajú cesty M25 a M3. Všetky dopravné značky jasne navigujú vodičov, ktorým smerom majú ísť. Zábery, ktoré predchádzali tomuto videu a následnej kolízii, neukazujú, že by 67-ročný vodič terénneho vozidla nebol v poriadku.

Elképesztő balesetet rögzített a Magyar Közút kamerája az M25-M3-as gyorsforgalmi úti csomópontban

Dopustil sa však zásadnej chyby, ktorá mohla mať fatálne následky. Na konci zákruty totiž zabočil ostro doľava a prešiel na diaľnici do protismeru – navyše s prívesným vozíkom. Tým skrížil cestu prichádzajúcim autám, ktoré jazdili podľa všetkých dopravných pravidiel a vo svojom pruhu.

Rýchla reakcia vodiča minivanu zachránila životy

Ako prvý sa do rany dostal minivan, v ktorého útrobách sedeli obaja rodičia so štyrmi deťmi. Aj keď šofér minivanu už zrážke nedokázal zabrániť. V poslednej chvíli stočil volant doprava a ako miesto nárazu zvolil zadnú časť pripojeného prívesu. Znížila sa tak sila nárazu a nikto v aute sa vážne nezranil. Sila nárazu ale bola naozaj veľká, to dokazujú aj záznamy z kamerových systémov. Všetci ostatní prichádzajúci účastníci cestnej premávky dokázali zareagovať v pravej chvíli a bezpečne zastaviť.

Zdroj: TV Košice

Čo robiť, ak vidíte auto, ktoré ide zlým smerom?

Pokiaľ máte možnosť, okamžite zavolajte na tiesňovú linku 112 alebo zastavte pri najbližšom pohotovostnom telefóne na diaľnici a zapnite výstražné svetlá. Informačné tabule v niektorých krajinách takéhoto nebezpečného vodiča na ceste okamžite hlásia. Ak ste teda započuli info o vozidle, ktoré vám zrejme ide v protismere jazdy, spomaľte, udržujte bezpečnú vzdialenosť od ostatných áut a jazdite v pravom pruhu.

Čo/Kto spôsobuje takého správanie?

  • Vodiči pod vplyvom drog, alkoholu alebo liekov
  • Roztržitosť
  • Vodiči, ktorí nepoznajú cestu
  • Zlé označenie
  • Nedostatočná viditeľnosť
  • Ospalí, unavení alebo starší vodiči

Aj keď sú nehody kvôli nesprávnej strane jazdy na ceste dosť neobvyklé a tvoria iba asi 3 % všetkých nehôd motorových vozidiel, sú jedným z najnebezpečnejších. Ide v podstate o priamu čelnú zrážku, ktorú málokto prežije. Ak však takáto nehoda nemá za následok smrť, zranenia, ktoré účastníci utrpia, sú často veľmi ťažké a majú dlhodobé následky. V tomto prípade dúfame, že si starší pán už za volant nesadne.

Zdroj: infostart

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPRVÁ JAZDA Škoda Octavia RS iV, športová alebo len rýchla?
Nasledujúci článokKedy sa vám oplatí plug-in hybrid? Mitsubishi Outlader PHEV nie je pre každého!