Automobilka Nissan sa od svojho úspešného predstavenia svojej novinky Nissan Leaf v nemeckom Frankfurte nezastavila a do sveta vypustila ďalšie informácie o nových modeloch a ich konfiguráciach.

Neboli by to Japonci keby si nenechali eso v rukáve, Nissan síce predstavil nový Leaf vo Frankfurte, no hlavná show sa bude konať v Tokyu, presnejšie na 45. Tokyo Motor Show ktorá sa bude konať od 27.10. do 5.11. Nissan tu plánuje predstaviť až 13 vozidiel! Medzi doposiaľ známe patrí upravená verzia nového Leafu, teda Nissan Leaf NISMO! Ďalej aj model Serena NISMO a prémiový športový sedan “Skyline“.

Pozrime sa na spomenuté modely bližšie, začnime ani nie mesiac starým Leafom. Základné špecifikácie si môžete pozrieť v našom článku tu. Zamerajme sa skôr na špecifikácie NISMO verzie, tá by mala autu dodať športovejšieho ducha (áno, športové elektro-autíčko!) NISMO vylepšilo aerodynamiku vozidla, znížilo podvozok a vylepšila ho. Takže auto bude lepšie ovládateľné a zabezpečí aj zábavu (áno stále hovoríme o Leafe!) V interiéri nás pohltí čierna s výraznými červenými lemami, to zabezpečí športový a dravý pocit v aute. Auto by malo ponúknuť skutočný pôžitok z jazdy a nulové emisie.

Serena Nismo, je už ako viete minivan. Avšak tento sa od iných minivanov odlišuje tým, že je okorenení zlepšenými aerodynamickými prvkami a agresívnejším vzhľadom! Svoje zmeny si odniesol aj podvozok, ktorý je špeciálne vyvinutý pre Serenu! Nezabudnime na novú riadiacu jednotku motora a vyšperkovaným výfukovým systémom. Tieto ako aj mnohé ďalšie aspekty si budete môcť ku Serene dokúpiť už onedlho! Začiatok predaja je totižto naplánovaný na November 2017 (v Japonsku samozrejme).

Skyline, tu možno ostanete trocha zmätení. Nissan doma v Japonsku predáva svoje Skyline modely klasicky ako Nissan Skyline. No všade vo svete ich ponúka pod značkou Infinity! Takže aktuálny model Skyline ponesie svoje meno len v Japonsku, vo svete ho ľudia budú poznať ako Infinity Q50 resp. SSH35V. Za zmienku však stoja motorizácie: benzínový 328k V6 3.7l a nový hybridný 296k V6 3.5l spolu s 50kW lítium-iónovou batériou.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokUž aj na Slovensku máme 3D prechod pre chodcov
Nasledujúci článokČo prinesie Autosalón Nitra 2017, množstvo premiér!