Domov News Nový Renault Trafic, po nevydarenej modernizácii prichádza konečne s radikálnou zmenou

Nový Renault Trafic, po nevydarenej modernizácii prichádza konečne s radikálnou zmenou

Nový Renault Trafic s dynamickejším dizajnom a výraznou prednou časťou predstavuje potrebný krok vpred. Interiér pôsobí konečne aktuálnym dojmom a dáva Traficu novú šancu!

Po nie príliš vydarenom facelifte z roku 2019, kedy Renault priniesol modernizáciu modelu Trafic, prichádza po ani nie roku jeho nástupca. Prečo tak skoro, asi netreba vysvetlovať. V redakčnom teste sme vyslovili značnú kritiku faceliftovanej verzie. Napraví si Trafic reputáciu?

Nový Trafic vo verzií Passenger cieli najmä na profesionálov v oblasti prepravy osôb a svojim spôsobom aj veľké rodiny. Náročnejší zákazník, ako napríklad špecialisti na VIP dopravu aj dlhšie cestovanie ocenia výhody verzie Signature, ktorá prináša priestor a atmosféru pripomínajúcu business class. Pre zákazníkov vyhľadávajúcich dobrodružstvo, si renault prichystal verziu Escapade.

Expresívne francúzsky dizajn

Obe verzie modelu Trafic Passenger a SpaceClass dostali novú kapotou a vertikálnu masku chladiča, čo posilňuje dojem robustnosti. Zároveň je dizajn uhladenejší a expresívnejší, s novými nárazníkmi a FULL LED svetlometmi spojenými chrómovou lištou. Na tú nadväzuje svetelný podpis v tvare písmena C, ktorý je pre Renault typický. Trafic disponuje elektricky sklopnými zrkadlami a novými 17 palcovými kolesami s diamantovým efektom alebo elegantnejšími okrasnými krytmi kolies.

Interiér po zaslúženej zmene

Vnútro modelu Trafic trpelo zastaralou koncepciou a nezodpovedalo súčasnej dobe. Úplne nová prístrojová doska plynule nadväzuje na výplň dverí. Interiér ponúka nové odkladacie priestory. Hlavica radiacej páky a ovládače klimatizácie v chrómovanom vyhotovení ďalej posilňujú dojem z interiéru. Nové farby a materiály rozširujú možnosti personalizácie dostupné zákazníkom. Trafic vo verzií SpaceClass navyše ponúka exkluzívnu palubnú dosku v odtieni Sivá Meteor, ktorá pôsobí elegantnejšie.

Nový infotainment tvorí výrazný prvok a prináša nový
multimediálny systém Renault EASY LINK. Je kompatibilný so smartfónmi prostredníctvom Android Auto a Apple CarPlay. Všetko potrebné zobrazuje na 8 “ displeji a prichádza aj s indukčnou nabíjačkou. Úložné priestory v kabíne majú spolu neuveriteľný objem až 86 litrov. Navrhli ich s ohľadom na čo najlepšiu dostupnosť a jednoduchý prístup. I naďalej si Trafic zachováva nákladový priestor až 1,8 m³ a 9 miest pre pasažierov.

Nové sú aj ponúkané asistenčné systémy ktoré umožňujú vodičom cestovať bezpečnejšie. Novinkou je adaptívny tempomat, aktívne núdzové brzdenie, systém varovania pred opustením jazdného pruhu, systém sledovania mŕtveho uhla, ktorý uľahčuje preraďovanie sa z pruhu do pruhu. Nový čelný airbag je prispôsobený pre 2 pasažierov a ďalej zvyšuje bezpečnosť na palube.

Nový naftový motor

Trafic ponúka 3 pohonné jednotky: nový dCi 150 (s manuálnou a automatickou prevodovkou EDC), ktorý posilnil o 5 koní, nový dCi 110 (s manuálnou prevodovkou) a dCi 170 (s automatickou prevodovkou EDC). Automatická 6-stupňová dvojspojková prevodovka EDC je k dispozícii pre motory dCi 150 a 170. Inovovaná rada motorov je vybavená technológiou Stop&Start a plne zodpovedá novým reguláciám štandardu Euro 6D FULL. Viac informácií nám automobilka odhalí na začiatku roka 2021, pred uvedením na jar 2021.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 2 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokVolkswagen premení tropický ostrov na raj elektrických automobilov
Nasledujúci článokVIDEO Lietajúce auto AirCar vystúpalo do nebies, unikát je zo Slovenska!