Od štvrtej generácie vlajkovej lode Škody Superb sa očakáva, že sa do predaja dostane v polovici roka 2023. Predstaví sa ako plug-in hybrid, ktorý dostane viac luxusu.

Majitelia, respektíve potenciálny zákazníci, ktorý uprednostňujú tento typ automobilov, od novej Škody Superb očakávajú istú dávku kvality, luxusu a hlavne priestrannosti. Bonusom pod kapotou by mal byť motor s vysokým výkonom, ktorý navyše nebude plodiť toľko emisií.

Nové Superbéčko zrejme bude zdieľať koncernovú platformu MQB s budúcim Passatom od Volkswagenu. Očakávania hovoria o tom, že český sedan narastie na dĺžku 490 centimetrov. Mierne by sa mal zvýšiť aj rázvor kolies a nosnosť, ktorá po novom v kombíku presiahne úroveň 660 litrov.

Mohla by takto vyzerať štvrtá generácia Škody Superb?

Sedan aj rodinnejšie založená verzia kombi budú dbať hlavne na použité technológie. V štandarde by sme mali očakávať head-up displej s rozšírenou realitou, digitálne prístrojové vybavenie, Matrix LED svetlomety a mnoho bezpečnostných systémov pod záštitou ADAS. Keďže sa jedná o model, ktorý by sa mal predstaviť zhruba v takomto čase o dva roky, dostane zrejme aj vylepšenú umelú inteligenciu, wi-fi sieť a zmena by sa mala týkať aj platformy infotainmentu.

Z pohľadu motorizácie nemožno čakať zázraky, ale v podstate budú v ponuke rovnaké agregáty, ktoré už poznáme dnes – benzínové, naftové a hybridné. Výkonnostne sa pritom pohybujeme v rozmedzí od 130 do 300 koní, takže bude na výber. Väčšie množstvo motorov ale zrejme bude prosperovať z mikrohybridnej technológie.

Mohla by takto vyzerať štvrtá generácia Škody Superb?

Nový Superb ponúkne svojim budúcim majiteľom minimálne dve nabíjateľné hybridné verzie, ktorých súčasťou by mala byť batéria s kapacitou okolo 18 kWh. Toto elektrické ústrojenstvo umožní prejsť vozidlu asi až 100 kilometrov s nulovými emisiami. Ak sa pýtate, či sa dočkáme plnokrvnej elektrickej energie, zrejme ešte nenastal ten správny čas, takže nie.

Vizualizácia magazínu Autobild.de vychádza hneď z niekoľkých prvkov Škody Enyaq. Ako to už býva, elektrická verzia bude zrejme udávať nový smer pre dizajn budúcich automobilov značky. Enyaq ale nie je práve najlacnejšie vozidlo bez-emisnej flotily, koľko teda bude stáť nový Superb o tri roky? Štvrtá generácia by mala začínať na cenovke okolo 37 – 38 tisíc eur, pričom dodávky začnú v lete 2023.

Zdroj: Autobild.de

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 2 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNaháč Yamaha MT-07 prešiel faceliftom, na čo sa môžete tešiť?
Nasledujúci článokMasívny Ford Explorer prichádza na Slovensko ako plug-in hybrid