Domov News Už zajtra odhalia novú Honda Civic, aká bude?

Už zajtra odhalia novú Honda Civic, aká bude?

Honda Civic

Honda Civic je synonymom pre spoľahlivé a nenáročné japonské auto, ktoré si obľúbili mnohí aj u nás. Celý ošiaľ začal u nás so šiestou generáciou, pre niekoho takzvaným vajíčkom. Odvtedy zaujal Civic ešte raz a to ôsmou generáciou, ktorú ľudia prezývali Ufo pre jej netradičný dizajn.

Aktuálne majú predstaviť už jedenástu generáciu a príbeh bude pokračovať. Honda Civic je úhlavným nepriateľom pre etalón nižšej strednej triedy, VW Golf. Samozrejme sem patrí aj Ford Focus či Renault Megane, európsky trh však postupne zaplavujú SUV a crossovery a o malé hatchbacky prestáva byť záujem. Honda Civic preto už po 5 rokoch od predstavenia desiatej generácie má prísť s novou, jedenástou.

Honda Civic

Japonci však tak trochu zavádzajú. Čoskoro nám predstavia len „takmer hotový prototyp“, teda to, ako má nová generácia vyzerať. Avšak pár detailov ešte môžu zmeniť a finál sa tak dozvieme o niečo neskôr.

Honda Civic

Celý priebeh predstavenia môžete v štátny sviatok (17.11.2020) sledovať aj na sociálnej sieti Twitch, kde bude online premiéra prebiehať. Ešte predtým tu však máme kratšie video s pár zábermi. Nový Civic v jeho finálnej podobe by sme aj tak mali spoznať už onedlho, buď v závere tohto alebo hneď začiatkom budúceho roka.

Next-Gen Honda Civic Prototype (2022) Teaser Video

Očakáva sa viac elektrifikácie, k slovu príde možno mild-hybrid. Samozrejmosťou bude aj ďalšia generácia Type R, ktorá by mala stále zostať pri prednom pohone a teda skôr konkurentom Golfu GTI ako Golfu R. Diesel už v ponuke nečakajme, v aktuálnej generácii bol tiež na predaj len rok a potichu z ponuky vypadol. Zážihové motory ho totiž dokázali nahradiť.

Honda Civic

 

Plne elektrický Civic ale neočakávame, Honda má svoj elektromobil Honda e, ktorý je presne určený do mesta. Väčší Civic nie je čisto mestské auto a tak by bolo jeho čisté elektrifikovanie možno zbytočne komplikované. Pritom zákazníci by oň nemuseli toľko stáť. Uvidíme, ako nakoniec bude technika novej generácie vyzerať. Nechajme sa prekvapiť.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.2 / 5. Počet hodnotení 5

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJauto.cz
Predchádzajúci článokNový Nissan Qashqai sa postupne odhaľuje, čím nás prekvapí?
Nasledujúci článokTEST BMW 225xe Active Tourer, mini MPV ako plug-in hybrid?!