Domov News Prichádza ďalšie vynovené športové Audi SQ2

Prichádza ďalšie vynovené športové Audi SQ2

Po nedávnej modernizácii veľkej SQ5 so vznetovým motorom tu máme naopak Audi SQ2, ktorá aj po modernizácii zostáva verná zážihovému motoru. Audi Q2 prešlo tento rok faceliftom, ktorý samozrejme neobišiel ani najvýkonnejšiu verziu, ktorú nám automobilka aktuálne predstavila. V čom sú zmeny?

Audi SQ2 predfaceliftom mala dvojlitrový preplňovaný benzín s 300 k, teda toľko, čo Golf R po miernych zmenách. Aktuálne najnovšia generácia Golfu R ešte nebola oficiálne predstavená, avšak určite pôjde s výkonom vyššie, obzvlášť kvôli konkurencii. Ale čo SQ2? Upravili po modernizácii aj motor?

Audi SQ2

Nuž, sklameme vás, aspoň čo sa týka výkonového spektra, žiadne zmeny nečakajte. SQ2 tak stále spolieha na dvojlitrový turbo štvorvalec s 300 k a 400 Nm. Aj tak sú to na túto kategóriu áut vynikajúce hodnoty. Zrýchlenie z 0 na 100 km/h prebehne za 4,9 sekundy, teda o desatinu horšie, ako predfaceliftová verzia. Môžu za to prísnejšie regulácie emisií a sním aj odozva na plyn s potláčaním výkonovej špičky. Audi však udáva, že sa nič zlé nestalo a SQ2 má stále bleskurýchle odozvy na plyn.

Audi SQ2

Motor využíva napríklad Audi Valvelift, teda variabilný zdvih ventilov. Dokáže ním tiež premenlivo riadiť vypúšťanie zmesi do turbodúchadla podľa požiadaviek riadiacej jednotky. Integrované zberné výfukové potrubie v hlave valcov umožní rýchlejší ohrev a lepšiu reguláciu teploty výfukových plynov. Všetko pre spotrebu a emisie. S motorom je spojená 7-stupňová dvojspojková prevodovka a pohon všetkých kolies. Športové pruženie umožnilo znížiť auto o 20 mm nižšie.

Audi SQ2

Za príplatok až 19-ky

Novinka ponúka aj množstvo jazdných režimov, ako comfort, dynamic, auto, efficiency alebo individual. V základe stojí na 18-palcových diskoch, za príplatok máte aj 19-palcové. Vpredu nájdeme veľké 340 mm vetrané kotúče, vzadu sú 310 mm brzdové kotúče.

Audi SQ2

Voči predfaceliftu je zmenený predný aj zadný nárazník. Sériové LED svetlá môžu byť za príplatok vymenené za Matrix LED svetlá, zadné sú sériovo LED. Exteriér dopĺňajú kryty spätných zrkadiel v hliníkovom looku, ako to majú S a RS modely od Audi.

V interiéri je sériovo koža v kombinácii s koženkou, Nappa koža je za príplatok. Audi vo veľkom nahrádza Alkantaru látkou Dinamica, čo je možné aj v prípade SQ2. Množstvo príplatkových prvkov, ako je u nemeckej prémiovky zvykom, vedia vyhnať cenu malej SQ2 do dvojnásobku jej štartovacej ceny. Tá pritom štartuje v Nemecku na 45 700 eur. Prvé kusy sa pritom k zákazníkom dostanú na začiatku roka 2021.

Audi SQ2

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAudi
Predchádzajúci článokČeskí hasiči majú zariadenie ktoré dokáže vodou prerezať stenu!
Nasledujúci článokVW investícia v BA dosiahne 500 miliónov eur