Domov News BMW a Mercedes spolu držia aj v ťažkej dobe

BMW a Mercedes spolu držia aj v ťažkej dobe

Myslíte si, že automobilky sú nekompromisne proti sebe a konkurenčný boj je najhorší medzi nemeckými značkami? No možno sa mýlite. BMW a Mercedes-Benz totiž spolu nielenže spolupracujú, ale v tejto ťažkej dobe sa dokonca podporujú krásnym gestom.

Iste si pamätáte na rôzne podpichovačné reklamy medzi BMW a Audi, prípadne medzi BMW a Mercedes-Benz. Neslávne známa je gratulácia od Mercedesu k výročiu 100 rokov BMW, keď spomenuli, že prvých 30 rokov to bola nuda. Alebo na oplátku, keď Dieter Zetsche, hlavný človek v Stuttgarte odchádzal na dôchodok, tak ho BMW zakomponovalo do reklamy. V nej sa lúčil s Mercedes-Benz, avšak z garáže odchádzal na novom BMW i8 roadster.

Takýchto reklám by sa po celom svete dalo nájsť veľmi veľa. Avšak v skutočnosti sa automobilky medzi sebou skôr podporujú, veď ak odíde jeden klient ku konkurencii, naopak ďalší môže spraviť zasa opačný krok. BMW a zástupca Mercedes-Benz v Mníchove tak vymysleli spoločný nápad, ako podporiť konkurenciu v týchto ťažkých časoch.

Adventný kalendár s autami

Predajca Mercedes-Benz v Mníchove každoročne vystavuje v presklenom dome 24 modelov značky a postupne ich predstavuje. Presne podľa dní, ako v adventnom kalendári, keď si otvárate jednotlivé políčka. Tento rok sa do jedného okna dostalo BMW iX3, teda prvé elektrické SUV z Mníchova. Tento krok však nebol jednostranný. Naopak, na oplátku BMW vo svojom showroome v BMW Welte vystavilo elektrické SUV zu Stuttgartu. Model EQC 400 tak dopĺňa modely BMW a zákazníci a návštevníci v tomto priestore vyhradenom obzvlášť pre značku s vrtuľou v znaku tak fotografujú aj konkurenciu v podobe Mercedes-Benz.

Tento krok je výsledkom kooperácie oboch značiek, aj keď pravda, Mercedes-Benz tu zastupuje len lokálny dealer. Avšak aj takýto krok je znamením, že ani jednej automobilke nie je súčasná situácia tak povediac na háku a priali by si späť obdobie pred korona krízou. Pravdaže, obom ide o zisky a tie sa v súčasnej dobe ťažko generujú. Toto gesto je tak spoločnou podporou a možno odkazom pre nás, motoristov, aby sme sa k sebe nielen počas vianoc správali lepšie a nebrali konkurenčnú automobilky ako niečo zlé. Každá má totiž čo ponúknuť. Gesto je tiež podporou lokálnych predajcov, ktorí jednoducho v tomto období prichádzajú o svoje zisky.

Retirement is about exploring your wide open future.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJBMW
Predchádzajúci článokDáni sa opäť prekonali. Postavili ďalší tunel pod vodou aj s kruhovým objazdom
Nasledujúci článokČo urobí Volkswagen s Porsche, Bentley, Lamborghini, Ducati a Bugatti?