Po Audi A8 ide na rad nová A7-čka!

Dočkali sme sa odhalenia úplne novej, druhej generácie Audi A7 Sportback. Nie je tajomstvom, že najväčším modelom značky audi sa končia ich životné cykly. Nedávno sme mali možnosť, vidieť úplne novú generáciu vlajkovej lode A8, s ktorou bude A7 zdieľať platformu. Ide o vozidlo vyššej strednej triedy, no zároveň o 5 dverový fastback. Vzhľadom na to, že v tomto segmente je konkurencia veľmi silná, minimálne v podobe BMW radu 6Mercedesu triedy CLS. Karoséria je teda tradične nízko položená, aby vozidlo podávalo čo najpresvedčivejšie jazdné výkony, čomu nasvedčuje napríklad nový športový diferenciál, ľahšie šasi. Ale hlavne nová A7 zaujme dizajnom.

Koncové svetlá prepojené vodorovnou linkou, ktoré sme mali možnosť vidieť pri A8 zaujmú hlavne svetelnými efektami. Súčasťou novej dizajnovej filozofie sú dominantné nasávacie otvory po stranách prednej časti auta, tak isto aj maska single-frame, je širšia a doostra zrezaná ako v prípade A8.

Zmeny v interiéri sa nesú v duchu novej generácie modelov Audi. Teda virtual kokpit, menší volič automatickej prevodovky, a prevedenie stredového tunelu čerpalo inšpiráciu tak isto u spomínanej A8. Všetky tieto novinky uvidíme aj o niečo neskôr pri predstavení modelu A6. Audi tak isto sľubuje aj lepšie odhlučnenie.

Pod kapotou sa budú tradične nachádzať zväčša šesť a osem valcové agregáty. Ktoré po novom budú niesť označenia neodkazujúce na ich objem, ale výkon. Ide o nedávnu novinku ktorú Audi zaviedlo v lete. Pri dnešnom predstavení sme mali možnosť vidieť, A7 Sportback 55 TFSI a teda 3.0 V6 produkujúce 340 koní (zhodne ako ponúka bavorská konkurencia z motorizáciou 40i) a 500Nm. To má za následok šprint z 0-100vku za 5,3s. Maximálna rýchlosť je na úrovni obligátnych 250km/h. V základe máme tak isto aj 7-stupňovú dvojspojkovú prevodovku S-tronic. Za spomínanú verziu zaplatíme najmenej zhruba 68,000 eur. Na úplné odhalenie si počkáme pár týždňov do autosalónu v Los Angeles. Do predaja nová A7 príde v priebehu roku 2018.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAudi MediaCenter
Predchádzajúci článokIllegal Night 2017 tak ako má byť!
Nasledujúci článokIKEA a Coca-Cola ako zástanci hybridných vozidiel?