Napriek veľkému úspechu vyškrtla Škoda Citigo z katalógu. Jeho ďalšia verzia sa vráti, no iba v 100 % elektrickej verzii. Potvrdil to aj šéf značky.

Elektrifikovaná Škoda Citigo, ktorá bola predstavená v máji 2019, sa predávala na Slovensku možno rok. Po vyrobení maximálnej kvóty sa značka rozhodla zastaviť výrobu tohto mestského autíčka, a to aj napriek veľkému úspechu, ktorý si získalo vďaka atraktívnej cene. Citigo iV, dvojča Volkswagenu e-Up!, je teda pre túto chvíľu bez potomkov. Thomas Shäfer, šéf českej značky od augusta 2020, však potvrdil, že nové Citigo dorazí v najbližších rokoch.

Škoda Citigo sa vráti! Mestské autíčko bude mať potomkov

Tento budúci mestský automobil z dielne škodovky bude využívať modulárnu platformu MEB modelu ID.3. Bude zjednodušená natoľko, aby sa čo najviac znížili náklady a tým sa sprístupnila jeho cena verejnosti. Pokiaľ ide o budúcu náhradu e-Up!, tá by mala niesť názov ID.1. Technický základ sa pre neho bude vyvíjať v Číne ako platforma s názvom MEB-entry. Cieľom spoločnosti škoda by bolo znížiť základnú cenu modelu Citigo pod hranicu 20 000 eur.

Pokiaľ ide o budúci Volkswagen ID.1, tak ako na uvedenie malej škody si naňho budeme musieť počkať niekoľko rokov. Nový riaditeľ značky potvrdil, že dorazí až v roku 2025, pričom sa budú venovať ďalším projektom. „V tejto chvíli sa chceme zamerať na uvedenie elektrického SUV Enyaq na trh, potom budeme spolu so skupinou pracovať na vytvorení nového modelu pre mesto.“ Do sortimentu potom pribudne elektrický sedan blízky Octavii, podľa Thomasa Schäfera však nebude možné kanibalizovať model, ktorý je jedným z bestsellerov výrobcu. V roku 2021 uvedie český výrobca na trh novú generáciu modelu Fabia.

Škoda Citigo sa vráti! Mestské autíčko bude mať potomkovMalé a mrštné vozítko je po dlhé roky súčasťou pohonnej flotily nielen servisov a kuriérskych spoločností, ale aj obyčajných ľudí. Kombináciou lacnej prevádzky, dobrej ceny a obratného tela sa Citigo už pred rokmi stalo prirodzenou súčasťou miest, no v minulom roku dostalo od koncernu červenú. Veríme, že keď príde vo svojej novej forme opäť na trh, zapráši sa po ňom ako naposledy.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJBehance
Predchádzajúci článokOficiálne z Ruska: Ďalšie 3 roky a na cestách bude nová Lada Niva
Nasledujúci článokAbarth 595 prechádza modernizáciou. Predstavený bol aj model od Pogea Racing