Domov Elektromobilita Patentové snímky odhalili novú Hondu HR-V

Patentové snímky odhalili novú Hondu HR-V

Už pred premiérou, ktorá má byť oficiálne 18.februára odhalili patentové snímky novú generáciu Hondy HR-V.

Pre tento rok si Honda pripravila dve novinky na európsky trh. Honda predstaví už jedenástu generáciu Civicu ale aj novú generáciu mestského SUV HR-V, ktorej tvary už prezradili patentové snímky. HR-V sa ale v rámci medzigeneračnej zmeny výrazne premení. Predok sa celkovo zmenil a je definovaný úplne novou výraznou maskou, môže sa ale líšiť podľa verzie modelu.

 

 

HR-V bude naďalej globálnym modelom, ale vo svete ho poznajú ako XR-V alebo Vezel, práve preto sa môže jednať o iné špecifikácie pre rôzne kontinenty. Na patentových snímkach môžeme vidieť rôzne tvary masky chladiča s vodorovnými lištami alebo aj diamantovým vzorom a HR-V dostane ostrejšie rezané linky a detaily.

Nový design dostane aj zadná časť modelu, ktorá bude definovaná strmo klesajúcim kufrom a s prepojenými zadnými svetlami s vodorovnou linkou. Otváranie zadných bočných dverí ako pri aktuálnej generácie zostáva zachované.

Ako sa bude nová generácia líšiť od aktuálnej?

Japonské médiá informovali o rozmeroch, ktoré sa tak výrazne líšiť od aktuálnej generácie nemajú. Dĺžka by mala dosiahnuť úroveň 4,35m, šírka 1,78m a výška 1,6m.

V interiéry novej HR-V pravdepodobne bude prevzatá koncepčná palubná doska z aktuálneho modelu Jazz s multimediálnym systémom a dotykovým displejom, ktoré nám prezradili nedávno uverejnené upútavky vozidla.

Dočkáme sa aj benzínovej verzie?

Honda potvrdila pre európsky trh výhradne hybridnú verziu. S najväčšou pravdepodobnosťou bude nová Honda HR-V stáť na základoch modelu Jazz. To predpovedá že pod kapotou sa budú ukrývať dva elektromotory s výkonom 80 kW (109 koní). Jeden z elektromotorov sa postará o pohon prednej nápravy a druhý o pohon tej zadnej, tým pádom by HR-V mohlo prinesie konečne pohon 4×4.

Kvôli emisným limitom v Európe uvidíme či príde aj prepĺňaný benzínový štvorvalec s 1.5 VTEC Turbo s výkonom 134 kW teda 182 koní, ktorý poznáme z aktuálnej generácie alebo ešte je tu ďalšia možnosť a tou je hybridný pohon 2.0 l z Hondy CR-V spolu s atmosferickým benzínovým motorom.

Oficiálne sa nová Honda HR-V predstaví 18.Februára 2021 kedy sa dozvieme bližšie informácie o danom modely.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 7

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJauto.cz
Predchádzajúci článokRýchlostná cesta R1 bude bohatšia o ďalšie odpočívadlo. Kedy sa ho dočkáme ?
Nasledujúci článokNeriskujte! Viete kedy a či vôbec môžete predbiehať sypač na diaľnici?