Domov Autosalón Presun autosalónu IAA do Mníchova nepomohol, nízky záujem je stále problémom.

Presun autosalónu IAA do Mníchova nepomohol, nízky záujem je stále problémom.

Nemecký autosalón IAA bol presunutý z Frankfurtu kvôli nízkej návštevnosti do Mníchova, nuž po presune sa problém nevyriešil.

Minulý rok sa autosalón mal konať vo Frankfurte nad Mohanom, ale v dôsledku pandémie bol nakoniec zrušený. Faktom je že posledné roky bol nízky záujem zo strany automobiliek tiež problémom. Pre vyriešenie situácie sa usporiadateľ rozhodol, že sa autosalón bude tohto roku konať v Mníchove. Mal by sa uskutočniť na jeseň ale vzhľadom na aktuálnu situáciu vo svete to môže skončiť neúspechom, keďže pandémia koronavírusu obmedzuje konanie hromadných akcií a značne ovplyvňuje prípravy autosalónu.

Samozrejme je to problém aj pre dané automobilky, pre ktoré je účasť na podobných akciách neistá. Od správy z nemeckého serveru Automobilwoche hlásia usporiadatelia autosalónu, že výrobcovia automobilov majú taktiež nízky záujem o akciu. Dokonca z japonských automobiliek sa neprihlásila ani jedna, a pravdepodobne ani koncern Stellantis, čo znamená o 14 značiek menej z Francúzska, Talianska, USA a tiež z Nemecka. Na základe týchto informácii by sa tejto akcii nezúčastnil ani Opel.

 

Aké automobilky bude možnosť vidieť

Účasť ale potvrdili nemecké automobilky ako BMW, Volkswagen, Porsche alebo aj Mercedes-Benz. Ďalšie potvrdené značky sú Ford, Hyundai, Polester či Volvo.

Záujem majú aj čínske automobilky ako napríklad Nio, Xpeng alebo Wey, ktoré sú súčasťou koncernu Great Wall. Všeobecne ale nie je taký záujem ako kedysi, i keď sa má skôr jednať o prehliadku mobility a nebude to tradičný autosalón ako ho všetci poznáme.

IAA Mobility 2021 sa má uskutočniť aj v centre Mníchova a nie len na výstave. V tomto prípade by mohli automobilky bohužiaľ nahradiť výrobcovia elektrických bicyklov, o ktorých je na výstave veľký záujem. Účasť potvrdili firmy Bergamont, Ca Go, Fixie Inc., GasGas Bicycle, Husqvarna E-Bicycles, R Raymon, Riese &  Müller, Scott, Simplon, Specialized, Stromer, QWIC, Votec, Bio-Hybrid a Mocci.

Oficiálny termín konania výstavy je medzi 6. a 12. Septembrom 2021. Ako to v aktuálnej situácii vo svete s Mníchovským autosalónom dopadne uvidíme behom času. Spomínalo sa aj, že by sa časť výstavy mohla konať online…

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 7

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJauto.cz
Predchádzajúci článokRoush Performance predstavuje Mustang s extrémnym výkonom
Nasledujúci článokTesla klame v udávaných dojazdoch: V praxi ju Porsche predčí