Spoločnosť Roush Performance je americkou tuningovou spoločnosťou, ktorá na trhu sídli už nejaký ten rok. Najnovšie sa pochválili vylepšeným Fordom Mustang Stage 3 2021.

Pokiaľ sa radíte k fanúšikom amerických Mustangov s naozaj veľkým výkonom, Roush Performance má pre Vás riešenie. Doteraz najvýkonnejšou verziou sa Roush Performance chválilo pri aute Shelby Mustang GT500, ktorý ponúkal cca 760 koní a krútiaci moment na hodnote 847 Nm. Koncom roka sa však o slovo prihlásila verzia Stage 3 od vyššie spomenutého úpravcu.

Shelby siahol na 5,2-litrový, kompresorom doplnený osemvalec, Roush ako srdce použili štandardnú 5,0-litrovú V8-čku. Po jednotlivých úpravách Phase 2 Supercharger sa z päť litra dokázalo vykľuť krásnych 750 koní a maximálnych krútiaci moment 908 Nm.

Akceleráciu z pokoja na 100 km/h Roush udáva v priebehu 3,6 sekundy. V Amerike najrelevantnejším aspektom je, za koľko dané vozidlo dokáže prejsť ¼ míle. Túto hranicu zvládne Mustang za 11,2 sekundy a to aj hlavne vďaka upravenému podvozku. Ten Vás dokáže v zákrutách doslova vsadiť do sedadiel a vystaviť Vás preťaženiu 1.07 G. Čo je však potrebné vedieť, vozidlo je k dispozícií aj s manuálnou prevodovkou! Áno s manuálnou! Pokiaľ však už neviete, ako sa radia jednotlivé prevodové stupne, vozidlo bude dodávané aj s desaťstupňovou automatickou prevodovkou.

Nakoľko tento rok Roush Performance svoje 25. výročie od historicky prvého upraveného vozidla vypusteného na vozovky, pripravili si pre zákazníkov prekvapenie. V rámci voliteľných úprav však Roush ponúka vylepšené palivové čerpadlo a sanie vzduchu. To vozidlu pridá extra porciu 25 koní. Tým pádom sa dostávame na hodnotu 775 koní pri Mustangu a ide zrejme o historicky najvýkonnejší sériový Mustang.

Okrem iného Roush ponúka aj možnosť personalizácie nových kolies, či ponuku nového upraveného bodykitu s reálnymi aerodynamickými doplnkami. V ponuke sú taktiež nové brzdy, štýlové doplnky pre motorový priestor a podobné drobnosti, ktoré nie sú nejak potrebné pre život a jazdu, no zahrejú na srdci.

Is a Roush Stage 3 Mustang a BETTER buy than a marked up Shelby GT500?

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJroushperformance.com
Predchádzajúci článokPrichádza dynamická a športová ŠKODA ENYAQ Sportline IV
Nasledujúci článokPresun autosalónu IAA do Mníchova nepomohol, nízky záujem je stále problémom.