Zberatelia vozidiel zväčša vlastnia z každej značky po jednom kuse, samozrejme to najdrahšie a najbonitnejšie. Aké to však je vlastniť päť tých istých vozidiel?

Nie je tajomstvom, že zbieranie luxusných a drahých vozidiel je prevažne záľubou bohatých. Americký miliardár popri pár Bugatti, Pagani či Koenigseggov vlastní ešte päť Mercedesov SLR McLaren. Čítate správne. Päť! Samotných vozidiel bolo vyrobených iba 2.167 kusov a výkon 626 koní v tomto vozidle naozaj stojí za to. Nezabúdajme však aj na cenu, za ktorú sa tieto autá predávali. SLR McLaren začínal na sume okolo 400.000 €. Pokiaľ by ste však teraz zatúžili po nejakom jazdenom McLarene SLR, tak si pripravte minimálne 200.000 €.

Toto vozidlo sa vždy považovalo za akési merítko bohatstva a luxusu. Čo by ste však povedali na to, že by ste vlastnili až päť takýchto áut? Touto zbierkou sa môže pochváliť  americký miliardár pôvodom z Iránu, Manny Khoshbin, ktorý sa z predavača vyšvihol na realitného magnáta a aktuálne v jeho garáži stojí zopár veľmi pekných a luxusných áut. Mercedes SLR McLaren však má v jeho srdci špeciálne miesto.

Vlastniť takéto auto je jedna vec. Druhá vec je to, ako je na tom servis takýchto áut. Na cene toto auto len pomaličky rastie, no náklady na údržbu sú veľké. Podľa slov Mannyho, o auto sa stačí postarať raz za rok. Malý servis stojí v prepočte 3.300 €. Veľký servis je raz taký drahý, 6.600 €. Keď to nejak spriemerujeme, priemerne to vychádza 6.000 € ročne za servis. Vynásobte to piatimi autami a sme na 30.000 € ročne iba za servis. Nerátame do toho, koľko auto spapá, prípadne ostatné poplatky za pokuty, lebo ruku na srdce, s takýmto autom určite pokojne jazdiť nebudete.

Kapota sama o sebe je poskladaná z karbónových vlákien a keď Vám ju nedajbože niekto v servise poškodí, tak oprava vyjde na ďalších 6.700 eur. Udržiavanie McLarenu v 100%tnej kondícií niečo stojí a auto môže zbehnúť aj do mínusových výnosných hodnôt. Kto však má na opicu, musí mať aj na banány.

The Real Reason Why I Own 5 Mercedes-Benz SLR McLaren!!

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJyoutube.com/Manny Khoshbin
Predchádzajúci článokLegendárna 1203-jka prichádza v novom šate !
Nasledujúci článokAudi A8 D3. Splnil predajné úspechy prvej generácie?