Ako bude vyzerať nová generácia kompaktného mestského crossoveru Lexus NX sme sa dozvedeli z uniknutého videa. Hlavnou prednosťou budú uhladenejšie línie.

Aktuálna generácia modelu Lexus NX je dostupná už od roku 2014. Nová generácia tak príde po siedmych rokoch a mali by sme sa jej dočkať už tento rok. Vďaka uniknutému videu, ktoré prezentuje novú generáciu kompaktného SUV, zisťujeme pár veľmi potrebných informácií. Zvonku si auto zanecháva proporcie podobné predchodcovi. Všetko však má akýsi uhladenejší celok od prednej masky až po zadné svetlá. V maske nájdeme nové, integrované LED svetlomety na denné svietenie. Vzadu zaujme LED svetelný pás, ktorý oba svetlomety spája.

Vonkajšok tak vsádza na decentnú, umiernenú evolúciu fungujúceho štýlu, ktorým Lexus prerazil pred pár rokmi. Vnútro však predstavuje veľké zmeny. Zmizla dotyková plocha pre ovládanie palubného počítača, namiesto nej bude použitá klasická dotyková obrazovka. V aute nájdeme klasické otočné ovládače klímapanelu, či volič jazdných režimov. Chýbať nebude indukčné nabíjate smartfónov, či digitálny prístrojový štít. Čo niektorým bude možno chýbať je jeden z typických prvkov Lexusov, ktorým sú analógové hodiny.

Aká však bude ponuka motorizácií? Je viac ako pravdepodobné, že vozidlo bude stáť na rovnakej platforme ako aktuálne ponúkaný model Lexus NX, teda, rovnaká platforma akou disponuje aj koncernová Toyota RAV4. Pre Lexus to teda znamená, že v ponuke bude ako plug-in hybridná verzia, tak aj klasická hybridná verzia. Pre ruský trh by mohla byť novinka ponúkaná aj bez hybridného pohonu, čiže bez batérií, či elektromotorov.

Video takisto prezradilo, že plug-in hybrid by mal niesť názov 450g+. Pokiaľ sa odrazíme od Toyoty RAV4, tak pod kapotou by sa mohol usídliť 2,5-litrový štvorvalec v kombinácií s dvoma elektromotormi. Táto sústava by tak mala disponovať maximálnym výkonom 225 kW / 306 koní.

LEAKED!  2022 Lexus NX Inside and OUT!

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJyoutube.com
Predchádzajúci článokHyundai prichádza s novým crossoverom Bayon, nahradí zabudnutý model ix20
Nasledujúci článokLamborghini Matador koncept – inšpirovaný minulosťou s dizajnom budúcnosti.