Domov Elektromobilita Hyundai SANTA FE sa dočkal cien pre Plug-in hybrid. Koľko si máme...

Hyundai SANTA FE sa dočkal cien pre Plug-in hybrid. Koľko si máme prichystať ?

Hyundai Santa Fe Plug-in Hybrid

Vlajková loď medzi SUV kórejskej značky Hyundai prichádza aj s Plug-in hybridným pohonom. Santa Fe ako nabíjateľný hybrid má za úlohu rozšíriť ponuku elektrifikovaných pohonov v segmente SUV.

Hyundai Santa Fe Plug-in Hybrid

Hybridné Santa Fe poskytuje najvyšší výkon zo všetkých verzii pohonov až celkovo 191 kW (260 koní). Motorizácia 1,6 T-GDi je spojená so 6-stupňovou automatickou prevodovkou a disponuje ovládaním „shift by wire“. Vďaka vysokému výkonu a pohonu všetkých kolies Santa Fe poskytuje dynamický jazdný zážitok plný pohodlia.

O bezpečnosť a pohodlie je postarané

Na Slovenskom trhu sa model Santa Fe predáva práve v najvyššej výbave s názvom Premium. Táto výbava poskytuje ten maximálny komfort a bezpečnosť pre posádku. Súčasťou výbavy sú aj 19 palcové disky z ľahkých zliatin, ktoré umocňujú moderný dizajn exteriéru vozidla. Výbava Premium oproti nižším výbavám disponuje už standardne full Led prednými svetlometmi, elektrickým ovládaním dverí batožinového priestoru a zásuvkou na 220V.

Hyundai Santa Fe Plug-in Hybrid

Na bezpečnú jazdu v Santa Fe budú dohliadať mnohí asistenti ako napríklad systém automatického udržiavania v jazdnom pruhu, systém autonómneho núdzového brzdenia a rozpoznávanie prekážok a chodcov. O plynulosť jazdy sa bude starať asistent pre jazdu na diaľnici ale aj automatické prepínanie diaľkových a stretávacích svetlometov.

O komfort posádky sa postará kožené čalúnenie sedadiel, kde predné sedadlá dostali okrem vyhrievania aj možnosť ventilácie. Túto funkciu ocenia majitelia najmä počas horúcich letných mesiacov. Medzi štandard patrí vyhrievanie volantu, head up displej, systém 4 kamier pre 360° monitorovanie vozidla, automatická dvojzónová klimatizácia, bezdrôtové nabíjanie mobilných zariadení a mnoho ďalších.

Potenciálni záujemcovia o Santa Fe s Plug-in hybridným pohonom majú okrem bohatej výbavy Premium aj možnosť zakúpiť si doplnkovú výbavu ako napríklad panoramatické strešné okno, metalický lak, 7-miestne prevedenie. Pre tých, ktorí si chcú dopriať maximálny komfort, je k dispozícii takzvaný Luxury Pack s prémiovým spracovaním interiéru a diaľkovým inteligentným parkovacím asistentom.

Najvýhodnejšie SANTA FE vo výbave Smart

Horúcou novinkou v ponuke je akčná výbava s názvom Smart. Prináša veľmi dobrý pomer medzi dostupnou cenou a bohatou výbavou. Ak sa rozhodnete pre Santa Fe s akčnou výbavou Smart, dostanete pod kapotu naftový motor s objemom 2,2 s označením CRDi a výkonom 148 kW (202 koní). Tento motor je spojený s 8-stupňovou dvojspojkovou automatickou prevodovkou a pohonom všetkých 4 kolies.

Zo zoznamu užitočných asistentov stojí určite za zmienku systém automatického núdzového brzdenia, asistent rozjazdu do kopca, asistent udržiavania jazdného pruhu. Vozidlo dokáže rozpoznať únavu vodiča a aj automaticky prepínať diaľkové svetlá.

Hyundai Santa Fe Plug-in Hybrid

Komfort posádke zaručí vyhrievanie predných sedadiel, automatická dvojzónová klimatizácia, adaptívny tempomat či zadná parkovacia kamera. Príjemnú atmosféru na palube zaručí audiosústava so 6 reproduktormi, rádio s 8-palcovým farebným displejom s podporou Apple CarPlay/Android Auto.

Koľko to všetko stojí ?

Mnohých určite bude zaujímať, aké cenovky dostali spomínané modely. V prípade modelu Santa Fe s akčnou výbavou Smart sa cena začína na hodnote 35 390 €. Pre fanúšikov Plug-in hybridných modelov sa cenovka Santa Fe s výbavou Premium nachádza na hodnote 50 590 €. Santa Fe jednoznačne patrí medzi obľúbené modely značky. Príchodom Plug-in hybridného modelu a svojou kvalitou jednoznačne majú šancu zaujať veľké množstvo potenciálnych budúcich majiteľov.

Hyundai Santa Fe

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJHyundai Motor
Predchádzajúci článokNová 308-ka. Pod kapotou benzínový štvorvalec nehľadajte.
Nasledujúci článokNávrat Britskej šľachty ku kráľovnej motoršportu!