Domov News Projekt Trinity ukazuje, ako bude vyzerať budúcnosť Volkswagenu

Projekt Trinity ukazuje, ako bude vyzerať budúcnosť Volkswagenu

Volkswagen Trinity ukazuje, ako bude vyzerať budúcnosť luxusných áut

Volkswagen ukázal projekt Trinity, ktorý ukazuje, ako bude vyzerať modelové porftólio značky po roku 2026. Kľúčové heslo je v tomto prípade elektromobilita.

Nemecký koncern Volkswagen chce v najbližšom desaťročí prejsť malou revolúciou. Malú ukážku zverejnil na profesionálnej sociálnej sieti Linkedin šéf koncernu Herbert Diess. Projekt s názvom Trinity má byť predznamenaním toho, čo nás čaká o 5 rokov, teda v roku 2026. A hoci to znie a vyzerá futuristicky, budúcnosť nám klope na dvere a zdá sa, že sa jej nijako nevyhneme.

Trinity

O konkrétnych modeloch projektu Trinity zatiaľ veľa nevieme, no automobilka ho definuje ako ďalší stupeň elektrickej ofenzívy po rodine elektromobilov označených ID. Nové štandardy vo výrobe majú znbamenať aj extrémne rýchlu produkciu: kompletné vozidlo by malo byť skompletizované do 10 hodín. Novinka by mala byť postavená na novej platforme a samozrejmosťou sú elektromotory a batérie nových generácií s podporou najrýchlejšieho štandardu nabíjania.

Tajomný render konceptu síce neodhaľuje mnoho, no naznačuje nový dizajnérsky jazyk automobilky: ten bude charakteristický krátkymi prevismi vpredu a vzadu, plynule klesajúcou líniou strechy a jedna línia zadných svetiel. Dôležité majú byť aj funkcie autonómneho riadenia, ktoré prezrádza pohľad do interiéru konceptu (pravdepodobne! vlajkovej lode. Pri pohľade na palubnú dosku sa nedá nevšimnúť si, že úplne absentuje volant. A to všetko by malo stáť približne 35-tisíc eur, sľubuje automobilka.

MAN

Ďalším zaujímavým konceptom je ťahač značky MAN, ktorá je súčasťou koncernu Voolkswagen. Rovnako, ako projekt Trinity, aj v tomto prípade je braný dôraz na autonómnu jazdu: z renderu ťahaču bez kabíny vyplýva, že Volkswagen do budúcna neráta s ľudskou posádkou v kamiónoch. Diess síce neuviedol časový horizont, kedy sa má koncept objaviť na cestách, no vývoju elektrických a autonómnych ťahačov sa automobilky v rámci koncernu Volkswagen venujú už niekoľko rokov.

Multivan T7

Poslednou novinkou je budúca generácia obľúbeného veľkopriestorového automobilu: Multivan siedmej generácie sa má objaviť už tento rok. Volkswagen sa nechal počuť, že novinka sa má priblížiť k osobným modelom značky a má zastúpiť dnes už legendárne MPV Sharan.

A tu môže byť problém: nový Multivan má byť totiž postavený na modulárnej platforme MQB, na ktorej je okrem iného postavené aj nové Caddy. Úžitkové verzie modelu, ktoré Volkswagen označuje ako Transporter a Carevelle, majú zdieľať platformu s Fordom Transit Custom. Oba modely sa budú vyrábať bok po boku v tureckom závode Ford Otosan.

Čo sa týka pohonu, stále má prvé husle hrať turbodieselový štvorvalec 2,0 TDI v rôznych výkonových nastaveniach a prísť má aj plug-in hybridná verzia. Naopak, čisto elektrická verzia sa neočakáva. Jej miesto má zaujať sériová verzia konceptu ID.Buzz, ktorá má prísť v roku 2022.

Zdroj: auto.cz / autorevue / startstop

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokStáva sa zo Slovenska vrakovisko Európy ?
Nasledujúci článokDrako GTE – uzrel svetlo sveta dokonalý elektromobil?