Domov News MG Cyberster je retro-sci-fi elektrický „Batmobil“

MG Cyberster je retro-sci-fi elektrický „Batmobil“

MG Cyberster je retro-sci-fi elektrický Batmobil

Britská automobilka MG prišla s retro-futuristickým konceptom Cyberster. Svojmu menu neostal nič dlžný.

Britská automobilka, ktorú pred nezvratným osudom zachránili čínski investori, odhalila koncept dvojmiestneho športového vozidla budúcnosti. Už na prvý pohľad je zrejmé, že o sériovej produkcii sa tu písať nebude, no to mu absolútne neuberá na zaujímavosti. Tak nejak to vyzerá, keď rozum ustúpi kreativite.

MG Cyberster je retro-sci-fi elektrický Batmobil

Spredu konceptu absolútne dominuje široká „mriežka“, alebo skôr rovno mreža chladiča (teda v tomto prípade skôr vyzerá o dizajnérsky plný panel bez otvorov na chladenie) a skryté hlavné svetlomety, ktoré konceptu dodávajú agresívny celkový pohľad. Taký, za ktorý by sa nemusel hanbiť ani samotný Batmana. Prečo práve Batman? Pretože zhodou okolností šéf dizajnérskeho centra, ktoré má Cyberster na svedomí, sa volá Carl Gotham.

Zaujme aj predný splitter, ktorý je v strede rozdelený na 2 samostatné diely, plynule prechádzajúce celu kapotou. Zboku potom splitter vizuálne prechádza celou bočnou líniou konceptu a zakončený je efektným hranatým dielom v tvare trojuholníka.

Dizajnéri sa pri návrhu inšpirovali aj britskou históriou, no odkazy nie sú zrejmé na prvý pohľad. Ide predovšetkým o tvar zadných svetiel, ktorých dizajn odkazuje na britskú vlajku. S

Carl Gotham, šéf dizajnérskeho centra, uviedol, že Cyberster je „odvážne vyhlásenie, ktoré hľadí do budúcnosti značky MG, dotýka sa jej dedičstva, ale hlavne stavia na jej špičkovej technológii a pokrokovom dizajne.“

Oficiálny debut konceptu je naplánovaný na autosalón v Šanghaji 21. apríla tohto roku. MG tvrdí, že dizajn konceptu je zameraný na absolútnu aerodynamickú efektivitu (no otázkou je, prečo zvolili nie práve aerodynamickú karosériu bez strechy…). Interiér je ladený do kombinácie bielej, modrošedej a červenej farby s (prehnane?) tvarovaným volantom, digitálnym displejom a celkovým dojmom, že by zapadol priamo do kultovej klasiky „Piaty element“ z 90. rokov.

Z 0 na 100 za 3 sekundy

Prirodzene, so spaľovacím motorom sa v budúcnosti už nepočíta. O pohon Cybersteru sa má starať elektromotor s batériou, ktorá má poskytnúť až 800 kilometrov teoretického dojazdu. Na stovku má koncept zrýchliť za rovné 3 sekundy a k dispozícii má byť aj moderné 5G pripojenie.

Zdroj: carthrottle / startstop

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokŠkoda Enyaq Sportline iV – čierne doplnky a agresívny vzhľad
Nasledujúci článokSkratka EZ je budúcnosť Toyoty! Čo znamená ?