Domov News Seat dnes predstavil svoje dva omladené modely. Seat Ibiza a Arona prešli...

Seat dnes predstavil svoje dva omladené modely. Seat Ibiza a Arona prešli faceliftom.

Na dnešnej virtuálnej prezentácií Seat predstavil novú Ibizu a Aronu. Dočkali sa vizuálnych ale taktiež aj technologických inovácií.

Seat Arona
Seat Ibiza

Seat Ibiza je jedným z najdôležitejších modelov značky a tak si svojimi predajnými číslami zaslúžil facelift. Modernizácia sa dotkla interiéru, exteriéru a nezabudli ani na technologickú obmenu. Zatiaľ čo Ibiza figuruje na trhu už veľmi dlhú dobu, druhý z modernizovaných modelov, mestské SUV Arona v tomto segmente evidujeme od roku 2017.

Radikálnejšie zmeny exteriéru.

Zatiaľ čo sa Seat Ibiza dočkala len miernejších zmien, model Arona je úplne iná káva. Malá Ibiza dostala novú Eco-LED technológiu predných svetiel vo všetkých stupňoch výbavy a za príplatok môžete dostať aj full LED technológiu. Ďalej Ibiza dostala tri nové varianty diskov, v rozmedzí od 17 do 18 palcov. Môžeme si všimnúť logo Seat s novou povrchovou úpravou a vzadu nový font označenia modelu, ktoré Seat Ibiza preberá od novších modelov v ponuke. Ponuka lakov sa rozrástla o dva modré odtiene, takže celkovo si môžete vybrať až z 9 rôznych farieb karosérie. V prípade Seatu Arona sa automobilka odhodlala k pomerne zásadnejším zmenám. Seat dal Arone opticky robustnejšie tvary. Pôvodnú terénnu verziu Xcellence nahradil variant Xperience, ktorý sa môže odlíšiť guľatými hmlovkami. V zadnej časti pribudol nový spoiler a difúzor a taktiež nové označenie modelu ako aj pri menšej Ibize. Arona sa tiež dočkala nových diskov kolies s rovnakými rozmermi, tri nové farby karosérie a zhodné množstvo kontrastných farieb strechy.

Seat Ibiza

Vizuálna revolúcia v interiéry.

Nový interiér by mal prezentovať designovú revolúciu. Nové materiály by mali zvýrazňovať dynamický charakter a celkovo pozdvihnúť vnímanú úroveň kvality. Ibiza dostala prepracovanejšiu prístrojovú dosku, novo navrhnuté výduchy ventilácie, nový ergonomický volant a chýbať nemôže ani nový systém ambientného LED osvetlenia. Čo sa Arony týka, tá dostala úplne novú koncepciu palubnej dosky. Obrazovka multimediálneho systému je teraz podľa trendu voľne stojaca, zatiaľ čo výduchy ventilácie sa posunuli nižšie pod ňu. Teraz je displej väčší, v závislosti od zvolenej výbavy 8,25 alebo 9,2 palca. Nechýba bezdrôtové Android Auto a Apple CarPlay, asistenčné  systémy a taktiež nový multifunkčný volant. Nové materiály nemajú byť len vizuálne krajšie, zvýšiť sa mala aj ich kvalita. Zadní pasažieri sa konečne dočkali svojho vlastného osvetlenia interiéru, ktoré v Seate Arona chýbalo.

Seat Ibiza
Seat Arona
Ponuka motorov.

Nová Ibiza ponúka dokopy päť rôznych motorov. štyri sú klasický spaľovací motor a ten posledný je poháňaný stlačeným zemným plynom (CNG), ale aj tento variant je vybavený dojazdovou nádržou na benzín. Základ ponuky tvorí benzínový trojvalec o objeme 1 liter (70 kW) a na druhej strane ponuky stojí 1,5 TSI, ktorý ponúka výkon 11O kW (150k). Seat Arona disponuje prakticky totožnou paletou motorov, kde jedinou možnosťou na alternatívny pohon zostáva verzia poháňaná stlačeným zemným plynom, ktorá dodáva v oboch modeloch výkon 66 kW (90k). V porovnaní s ekvivalentným benzínovým motorom táto verzia sľubuje až o 25% nižšie emisie CO2 a náklady na kilometer klesli na polovicu. Táto motorizácia je kombinovateľná výhradne so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJseat-mediacenter.com
Predchádzajúci článokMercedes CLS prešiel modernizáciou. Ponúka nové doplnky a športovejší výzor!
Nasledujúci článokAudi predstavilo najlacnejší elektromobil Q4 a Q4 Sportback