Domov News Najpredávenjší pickup v Európe rozširuje svoje rady. Pozor, ide o limitku !

Najpredávenjší pickup v Európe rozširuje svoje rady. Pozor, ide o limitku !

Ford Ranger

Americká spoločnosť Ford predstavila najhorúcejšie novinky do rodiny pickupov Ranger Stormtrak a Ranger Wolftrak. Oba tieto modely spájajú výnimočnosť a praktickosť modelu Ranger s limitovanými bonusmi.

Ford označuje model Stormtrak ako prémiový pickup s veľmi charakteristickým dizajnom. Jednotlivé prvky tohto špeciálneho modelu ocenia najmä tí, ktorí majú radi veľké pickupy. Na rozdiel od Stormtraku, Wolftrak je určený viac na terén a prináša dominantný výkon v teréne bez akýchkoľvek kompromisov na úkor pohodlia posádky. Wolftrak spĺňa podmienky neohrozenosti a odolnosti.

„Zákazníci milujú odvážny štýl a húževnaté vlastnosti nášho pickupu Ranger, preto sme vyvinuli nové modely Stormtrak a Wolftrak z limitovanej edície, aby sme im ponúkli ešte viac z oboch svetov. Stormtrak kombinuje výrazný vzhľad s dodatočnými luxusnými prvkami a funkciami pre aktívny životný štýl, zatiaľ čo Wolftrak s robustným výkonom v teréne dokáže pohodlne odviezť majiteľa ďaleko mimo vyšliapaných chodníkov kvôli práci a zábave,“ uviedol o týchto modeloch Hans Schep, generálny riaditeľ úžitkových vozidiel spoločnosti Ford of Europe.
Nové modely dorazia do predaja v októbri tohto roku. Ponuka modelov Ranger sa tak významne rozšíri o špeciálne vozidlá, ktoré sú zostavené tak, aby spĺňali všetky požiadavky náročných zákazníkov.

Stormtrak stelesňuje silu prírody

Tento model preberá základ z prémiového radu Wildtrak. Ponúka dokonca ešte vyššiu výbavu s mnohými vylepšenými komfortnými prvkami a úpravami. Ide o limitovanú verziu a tak počet vyrobených kusov bude obmedzený.

Model Stormtrak bude vybavený dvojlitrovým naftovým motorom Ford EcoBlue s dvomi turbami a s celkovým výkonom 213 koní. Krútiaci moment 500 Nm zabezpečí skvelý výkon pri ťahaní. V štandarde bude model vybavený aj pripájateľným systémom pohonu všetkých kolies. O pohodlnú jazdu sa zasa postará 10-stupňová automatická prevodovka.

Tento model dostane signifikantnú červenú farbu s označením „Rapid Red“ a exkluzívnu červenú masku chladiča pre ešte lepšie zvýraznenie mohutnosti prednej časti. Základ budú tvoriť aj LED svetlomety, ochrana podvozka. Do úvahy pripadá aj farebné prevedenie v štýle „Frozen White“ ale aj elegantná modrá s označením „Blue Lightning“. O špeciálnosti modelu určite budú výrazne informovať aj emblémy na kapote a na boku karosérie.

Dizajn prikrášli aj čierny zadný nárazník, aerodynamický ochranný rám za kabínou a masívny trojrozmerný znak.
Okrem dizajnových prvkov si Stormtrak uchováva aj praktickosť. Unesie až 1 tonu a dokáže odtiahnť príves s maximálnou hmotnosťou 3,5 tony, rovnako ako Wildtrak.

Divočina na kolesách

Ranger Wolftrak je ideálny model pre tých, ktorí od auta očakávajú spoľahlivosť v teréne a praktický exteriér s puncom originality. Wolftrak vychádza z radu XLT a poháňa ho taktiež naftový dvojliter Ford EcoBlue s výkonom 170 koní. Zákazník má možnosť vyberať si medzi 6-stupňovým manuálom a 10-stupňovým automatom.

Štandardná výbava bude obsahovať prepínateľný pohon všetkých štyroch kolies s funkciou „shift on the fly“, uzamykateľný diferenciál a pneumatiky do akéhokoľvek terénu. Súčasťou výbavy bude aj redukcia, ktorá zdokonalí jazdu v strmých kopcoch prípadne mäkkých podmienkach.

Ford predpokladá, že Wolftrak bude ideálny najmä pre zákazníkov z poľnohospodárskeho, lesníckeho či iného exteriérového priemyslu. Taktiež dokáže odviezť zaťaženie 1 tony a odtiahne príves do 3,5 tony. Pre náročnejších si výrobca pripravil možnosť zakúpiť manuálne ovládaný kryt batožinového priestou alebo aj plnohodnotnú strechu Aeroklas. Pre Wolftrak je exkluzívne k dispozícii trubkový športový rám, ktorý jednak umožňuje montáž príslušenstva na upevnenie nákladu, ale aj dotvára masívny vzhľad vozidla. Farba „Conquer Grey“ vyzdvihuje bočnú časť vozidla, dopĺňa ju čierna maska chladiča a 17-palcové disky kolies taktiež v čiernej farbe.

Jedinečne je doplnený aj interiér vozidla, kde dominuje matný čierny prístrojový panel a prvky vo výplniach dverí. Odolné rohože sú určené do každého počasia. Štandardom je systém konektivity spolu s navigačným systémom SYNC 3 s 8-palcovou dotykovou obrazovkou.

Ranger je klasika

Ford jednoznačne vie, ako svojim zákazníkom priniesť zaujímavé modely a pritom zachovať ich praktické vlastnosti. Jedným z príkladov sú aj nové špeciálne modely Stormtrak a Wolftrak. Či už si vyberiete jeden alebo druhý, isto nesklamú očakávania. Ford so svojim pickupom dosiahol práve v minulom roku rekordný podiel 34,9% v segmente a aj naďalej posilňuje svoju pozíciu najlepšie predávaného európskeho pickupu.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJFord EU
Predchádzajúci článokTest Kia Sorento 2.2 CRDi ponaháňa viacero prémiových SUV
Nasledujúci článokAudi A6 e-tron Concept ukazuje, ako bude vyzerať vyššia stredná trieda