Domov News Prichádza Volkswagen ID6, no zatiaľ iba pre čínsky trh

Prichádza Volkswagen ID6, no zatiaľ iba pre čínsky trh

VW ID6

Volkswagen predstavil nové ID 6, veľké SUV s až siedmimi sedadlami pre čínsky trh, ktoré sa začne predávať neskôr v tomto roku, ešte pred autosalónom v Šanghaji.

Nový člen elektrickej rodiny s označením ID6 je zatiaľ najväčším výrobným modelom z rýchlo rastúceho radu elektrických vozidiel ID spoločnosti Volkswagen. Tieto vozidlá sú založené na platforme MEB spoločnosti, takže je umiestnený nad modelom SUV ID 4.

VW ID6
MEB má mnoho tvárí

Ako model určený iba pre Čínu je ID 6 významný v tom, že ukazuje všestrannosť platformy MEB. Platforma je pre vozidlá rôznych veľkostí a má ukázať schopnosť spoločnosti Volkswagen využiť ju na efektívnejšie náklady na výrobu regionálneho produktu. Volkswagen týmto jednoznačne ukazuje, že je ochotný počúvať požiadavky svojich zákazníkov a vyjsť im v ústrety.

ID 6 bude v Číne ponúkaný v dvoch rôznych verziách, pričom jednu vyrobí každý z dvoch najväčších spoločných podnikov spoločnosti. Spoločnosť SAIC-VW bude vyrábať kupé v štýle ID 6 Crozz v Antingu neďaleko Šanghaja. Firma FAW-VW bude vyrábať odolnejší model ID 6 X vo Foshangu v južnej Číne.
ID 6 Crozz a X budú mechanicky identické, pričom obidva modely majú na výber batérie s výkonom 58 kWh alebo 77 kWh, čo ponúka oficiálny dojazd 435 a 590 kilometrov v rámci čínskeho skúšobného cyklu NEDC.

VW ID6
ID6 má k dispozícii až 301 koní

Štandardne bude ID 6 poskytovať pohon zadných kolies pomocou jediného motora namontovaného na zadnej náprave. Ponúkne tak možnosť voľby medzi 177 alebo 201 konskými silami. S väčšou batériou bude ponúkaný dvojmotorový hnací systém s pohonom všetkých kolies s výkonom 301 koní, ktorý sa vo Veľkej Británii predstaví na budúcom ID 4 GTX.

V najlepších modeloch značky aj s “4Motion” bude ID 6 Crozz schopný zrýchliť z 0 na 100 km/h za 6,6 s. Maximálna rýchlosť bude obmedzená na 160 km/h. Boxy ID 6 X je o 0,1 s pomalšie pri rovnakom šprinte. Pri dĺžke 4876 mm je ID 6 asi o 300 mm dlhší ako model ID 4. To mu podľa Volkswagenu umožňuje ponúknuť oveľa väčší vnútorný priestor. Rázvor náprav je 2965 mm, zatiaľ čo ID6 má výšku 1680 mm. Model váži 2280 kg a ponúka sa s 19-21 palcovými diskami. Extra vnútorný priestor znamená, že ID 6 je k dispozícii aj s tretím radom sedadiel. Súčasťou bude panoramatická sklenená strecha s možnosťou posuvného otvárania.

VW ID6
Volkswagen má v orientácii jasno

Čína je aktuálne najväčším trhom spoločnosti Volkswagen. Je aj najväčším trhom s elektrickými vozidlami, čo má zásadný význam pre jej ambiciózne ciele predaja elektromobilov pod značkou ID. Vrátane modelu ID 4 a dvoch variantov ID 6 spoločnosť Volkswagen tvrdí, že do roku 2023 ponúkne v Číne osem modelov ID. Uvidíme, aký bude vývoj v Európe.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokToyota Tacoma a BMW E30? Zvláštna kombinácia, zaujímavý výsledok!
Nasledujúci článokDacia predstavila ceny svojho prvého, čisto elektrického modelu Spring