Domov Elektromobilita Značka Genesis uvádza svoj prvý elektrický model Electrificed G80!

Značka Genesis uvádza svoj prvý elektrický model Electrificed G80!

Spoločnosť Hyundai Motor Group prichádza so svojim úplne prvým elektrickým modelom. Luxusný model G80 nabitý technológiami. Je pravda, že dokáže slušne zrýchliť a ponúka vysoký dojazd?

Na autosalóne v Šanghaji, značka Genesis predstavila prvý elektrický model. Automobilka Genesis je zameraná na prémiové modely kórejskej spoločnosti Hyundai Motor Group. Model G80 po novom dostal novú a prepracovanú masku chladiča Crest Grille, v ktorej je ukrytá aj zásuvka na nabíjanie. Vďaka špičkovo navrhnutému dizajnu, zásuvku na prvý pohľad ani neuvidíte. Na dve časti rozdelené svetlomety vystihujú luxus modelu Genesis. Obuté sú 19-palcové kolesá vo farbe Matira Blue.

Ekologické riešenie v podobe solárnych paneloch na streche, zvyšujú energickú efektivitu, vo vnútri vozidla sa taktiež myslelo na ekológiu a nachádzajú sa tam rôzne recyklované materiály. Napríklad prírodne farbená koža či recyklované drevo.

Model je vybavený 400V/800V batériou a podporuje rýchle nabíjanie pri výkone až 350 kW. Dojazd na plné nabitie batérie sa pohybuje približne okolo 500 km. Sú to ale parametre podľa NEDC, tým pádom sa môže reálny dojazd líšiť. Za 22 minút by sa malo vozidlo nabiť z 0 na 80%. K dispozícii je ale aj funkcia V2L (Vehicle to Load), vďaka ktorej dokáže nabíjať ostatné príslušenstvo výkonom 3,6 kW. Čo môže byť celkom praktické v prípade núdze.

Ako to vyzerá na palube?

Komfortný podvozok so systémom Pre-view ECS (Preview Electronic Control Suspension) zaručuje maximálne pohodlie na palube G80. Taktiež využíva informácie z navigácie a prednej kamery. V interiéri čisto elektrického modelu Genesis G80 by malo vládnuť pohodlie a tichá jazda aj kvôli systému ANC-R (Active Noise Control-Road). Táto funkcia sa postará o potláčanie rušivých zvukov počas jazdy. Vo vozidle sa nachádza aj šesť mikrofónov a šesť reproduktorov, ktoré v interiéri vydávajú zvuky aby znižovali hlučnosť. Interiér je dostupný v dvojfarebných kombináciách ako je napríklad biela s tmavozelenou alebo tmavomodrou s drevenými prvkami. Samotný prírodný dizajn je doplnený aj o veľký displej spracovaný v kvalitnej koženej palubnej doske, ktorého zaujímavosťou sú budíky, v ktorých sa otáčkomer točí do iného smeru.

Systém DAS (Disconnector Acutator System) dokáže na základe jazdných vlastností, rýchlosti a jazdného režimu pripojiť alebo odpojiť motor a hnací hriadeľ. Vďaka tejto funkcii, vozidlo môže automaticky prepínať pohon predných kolies alebo pohon všetkých kolies. Zvyšuje sa tým dojazd a znižuje spotreba elektriny.

Motor

Genesis G80 Electrificed ukrýva pod kapotou samozrejme elektromotor s výkonom 136 kW (182 koní) a točivý moment 350 Nm na každej náprave. Znamená to pohon všetkých kolies s kombinovaným výkonom 272 kW a 700 Nm. Podľa informácii od automobilky, G80 dokáže akcelerovať z 0 na 100 km/h v športovom režime za 4,9 sekundy. Parádne parametre na prémiový sedan poháňaný elektromotorom. Otázkou zostáva či a kedy sa ho dočkáme aj u nás.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 5

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJauto.cz
Predchádzajúci článokPocta pre retro model Hyundai Pony odhalená !
Nasledujúci článokFord Evos – novinka určená výhradne pre čínsky trh?