Domov News Nová generácia Honda HR-V oficiálne predstavená!

Nová generácia Honda HR-V oficiálne predstavená!

Honda HR-V e:HEV 2021

Nové hybridné SUV Honda HR-V sa po prvýkrát pripája k modelovej kategórie Honda e:HEV. Poháňa ho dvojmotorový hybridný pohon.

Moderný a jednoduchý dizajn v tvare kompaktného SUV. Hladký povrch vozidla a dizajnové prvky spracované do karosérie. Vysoko umiestnené predné svetlomety a jedinečná maska. Boky karosérie moderné a ostrá horizontálna línia, ktorá vedie zozadu až po predné svetlá. Vyčnievajúca predná časť a vytiahnutý zadný stĺpik A vytvárajú dlhú kapotu a vizuálne pôsobí tvar vozidla posunutý dozadu. Elegantná silueta vznikla zvýšením svetlej výšky o 10 mm a znížením strechy o 20 mm v porovnaní s predchodcom. K štandardnej výbave sú dostupné 18-palcové kolesá.

Taktiež elegantný dizajn zadnej časti, prepojené zadné svetlomety v strede s logom automobilky. Zadný bočný spojler pomáha aerodynamike, dodáva vyššiu stabilitu vozidla a dokonca šetrí energiu keďže znižuje odpor vzduchu za vozidlom.

Hybridný pohon

Osvedčená hybridná technológia e:HEV od spoločnosti Honda sa skladá z dvoch výkonných elektromotorov pripojených k 1.5-litrovému benzínovému motoru i-VTEC s maximálnym výkonom 96 kW (131 koní) a maximálnym točivým momentom 253nm pri   4.500 otáčkach. K dispozícii sú tri jazdné režimy Normal, Sport a Eco. Pre maximálnu účinnosť používa HR-V elektrický režim a bez problémov sa prepne sa hybridný režim keď je motor pod vysokým krútiacim momentom. Rekuperáciu energie je možné nastaviť pomocou voliča spomalenia za volantom tak aby vyhovovala vodičovi.

Interiér

Nová Honda HR-V poskytuje bezproblémovú konektivitu. 9-palcový LCD displej je navrhnutý tak, aby minimalizoval rozptýlenie vodiča s plne prispôsobiteľným menu a jednoduchým prístupom ku všetkých funkciám. Doba prevádzky HMI je výrazne vylepšená v porovnaní s predchádzajúcimi modelovými HMI systémami, čo uľahčuje prepínanie medzi aplikáciami a poskytuje rýchlu odozvu na dotyky a príkazy. Pripojenie smartfónu cez Apple CarPlay a Android Auto je už samozrejmosťou.

Aj keď celkové rozmery vozidla sú podobné predchádzajúcemu modelu, nové HR-V ponúka väčší priestor pre nohy a ramená čo dodáva pasažierom pocit priestrannosti a pohodlia. V zadnej časti sa zväčšil priestor na nohy o 35 mm. Konfigurácia platformy tiež umožňuje Honde zachovať výnimočné zadné nastavenie Magic Seat, ktoré sú známe svojou flexibilitou nielen s možnosťou sklopenia ale aj zdvihnutím sedáku, čo umožňuje prepraviť rozmerné veci aj vnútri v kabíne. Čo sa týka samotného batožinového priestoru Honda, tvrdí že je možné naložiť do kufra aj dva dospelé bicykle. Súčasťou batožinového priestoru je aj nízka a plochá nakladacia časť, ktorá umožňuje jednoduchšie naloženie a vyloženie batožiny. Funkcia blízkosti kľúča detekuje, kedy sa kľúč vzdiali od vozidla, a automaticky začne zatvárať veko kufra.

Zväčšený je aj úložný priestor v strede kabíny kde sa nachádza stredová konzola a predné vrecko pre malé predmety s nabíjacími zásuvkami USB vpredu aj vzadu. Prémiový audiosystém, externý zosilňovač a dotykové svetlá dodávajú špičkový a minimalistický dojem interiéru. V kombinácii s inovatívnym usporiadaním palivovej nádrže a integráciou batérie pod priestorom kufra namiesto podlahy vozidla umožňuje HR-V poskytnúť maximálny komfort pre štyroch dospelých, a to aj napriek dodatočným komponentom e:HEV.

Bezpečnosť

Nová HR-V je po prvýkrát vybavená systémom Honda SENSING™ a ponúka špičkové  pokročilé bezpečnostné technológie pre vodičov. Honda SENSING dostane upgrade pre úplne nový model HR-V vrátane aplikácie. Samotná predná kamera bude disponovať vyšším rozlíšením a lepším spracovaním obrazu. Súčasťou je aj zlepšené nočné videnie pre predchádzaniu zrážky chodcov. Nová funkcia Adaptive Cruise Control (ACC) zavedená pre úplne novú HR-V zvyšuje bezpečnosť pri zmene jazdných pruhov a prejazde vozidlami. ACC sa môže pochváliť aj funkciou sledovania nízkej rýchlosti a ovládaním bŕzd, aby sa udržala nastavená rýchlosť počas jazdy z kopca.

Blind Spot Information využíva radarovú technológiou na zisťovanie vozidiel v slepej uličke a upozorňuje vodiča prostredníctvom výstražného symbolu v spätnom zrkadle. Detekčná vzdialenosť sa zlepšila z 3 metrov na 25 metrov. Cross Traffic Monitor varuje vodiča na blížiace sa vozidlá pri cúvaní.

Honda síce debutuje vo svojej európskej špecifikácií už teraz, ale európski zákazníci si budú musieť ešte počkať. Oficiálne zahájenie predaja v Európe je naplánované na koniec roka 2021, prípadne na začiatok roka 2022.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 4

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokV Texase majiteľ tesly zaplatil za jedno nabíjanie rovnako ako za nový iPhone! Dôvod je absolútne kuriózny…
Nasledujúci článokMaserati Levante sa stáva hybridom. Ponúka úplne inú technológiu!