Nemecká automobilka Volkswagen si svoje postavenie na trhu určite uvedomuje. Dôkazom toho má byť aj najnovšie SUV z tejto dielne.

Kauza Dieselgate akoby ustála svoj boom a VW sa tak môže s plným nasadením venovať elektrickej výzve. To platí však primárne pre Európu. Ako je tomu pri ostatných automobilkách, tak aj pri Volkswagene platí to, že čínsky a americký trh sú ich ťahúňmi. U nás väčšina populácie zvolí skôr kompaktné SUV, zatiaľ čo na iných kontinentoch rastie dopyt po veľkých SUV.

Okrem ponúkaných SUV Tiguan a Touareg, v ponuke figuruje aj model Atlas. Posledný spomínaný je na čínskom trhu pomenovaný ako Teramont. Touareg s Teramontom na dĺžku merajú okolo 5 metrov. Novinka Talagon však má prekonať všetky spomínané modely.

VW Talagon bol predstavený na autosalóne v Šanghaji a jeho dĺžka bude 5.152 mm a šírka 2.002 mm. Na výšku bude vozidlo merať 1.795 mm. Paradoxom je však to, že rázvor náprav bude zhodný s Taramontom, teda 2.980 mm. Novinka bude využívať platformu MQB, no nepôjde však o najväčšie auto ponúkané na čínskom trhu od nemeckej automobilky. Najväčším ponúkaným autom v čínskej ponuke je rodinno-úžitkové auto Viloran s maximálnou dĺžkou 5.346 mm a rázvorom 3.180 mm.

Interiér bude zdieľať podobnú technológiu s modelmi Golf, či Touareg. Prím jednoznačne hrá dotyková plocha a digitálny prístrojový štít. Originalitu Talagonu môžeme vypichnúť stredovou konzolou, ktorá je pekne orientovaná do priestoru a takisto sa v nej nachádza volič prevodovky.

Čo môžeme očakávať pod kapotou? Motorizačná ponuka Talagonu bude pozostávať s 2.0-litrového motoru s dvoma výkonnostnými variantami. Prvou ponukou bude výkon 137 kW / 184 koní a druhou výkon 162 kW / 217 koní. Vrcholom však bude 2,5-litrový šesťvalcový motor VR6 s maximálnym výkonom 220 kW / 295 koní. Motory budú pochopiteľne spriahnuté so 7-stupňovou automatickou dvojspojkovou prevodovkou a takisto pohonom všetkých štyroch kolies. Tento pohon však bude určený len pre najvýkonnejšiu verziu. Predaj novinky Volkswagen plánuje na koniec roka.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJvw.com
Predchádzajúci článokJaguar Land Rover musel odstaviť svoje fabriky ! Čo sa udialo ?
Nasledujúci článokIch revírom je diaľnica, ich tempo je vraždené! Ich názov je Diaľničná Patrola!