Domov News Nová Škoda Kodiaq na slovenskom trhu ! Koľko za ňu zaplatíte ?!

Nová Škoda Kodiaq na slovenskom trhu ! Koľko za ňu zaplatíte ?!

Obľúbené SUV od značky Škoda sa predstavilo vo faceliftovanej verzii len pred nedávnom. Dnes je už dostupný na slovenskom trhu.

V základnej výbave Active je k dispozícii bezpečnostná výbava. Zahŕňa 17-palcové oceľové disky s krytmi Borneo, LED predné svetlomety a rovnako aj Full LED zadné svetlá. Nechýbajú ani bezpečnostné asistenty, elektrické ovládanie okien vpredu aj vzadu, zadné parkovacie senzory, nový 2-ramenný kožený multifunkčný volant, manuálna klimatizácia, rádio Swing s 6,5-palcovým dotykovým displejom a 8 reproduktorov. Ďalej samozrejme špeciálne prešitie prístrojovej dosky, funkcia Easy Start (bezkľúčové štartovanie), elektronická ručná brzda a mnoho ďalších funkcií výbavy.

Vo výbave Active sú v ponuke dva benzínové motory a jeden naftový. Turbobenzínový motor 1.5 TSI ACT s výkonom 110 kW (150 koní) je dostupný so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou alebo aj so 7-stupňovou automatickou prevodovkou DSG. Silnejší agregát 2.0 TSI, ktorý disponuje výkonom 140 kW (190 koní) v kombinácii s automatickou prevodovkou DSG a pohonom všetkých štyroch kolies. Naftový motor 2.0 TDI ponúka dva verzie. Slabšia verzia s výkonom 110 kW (150 koní) a silnejšia 147 kW (200 koní). Obe spomínané naftové motorizácie sú dostupné výhradne so 7-stupňovou automatickou prevodovkou DSG. Ale v prípade slabšej verzii je možnosť zvoliť pohon iba predných kolies alebo pohon všetkých štyroch kolies. Je to už len na vás, ktorá možnosť vám viac vyhovuje. Nový Kodiaq vo výbave Active štartuje na Slovensku od 25.840€.

Ambition

Výbava Ambition dodáva 17-palcové disky z ľahkej zliatiny, dažďový a svetelný senzor, Full LED zadné svetlá s dynamickými smerovkami a uvítacím efektom, elektricky nastaviteľné a vyhrievané sklopné vonkajšie zrkadlá, dvojzónová klimatizácia Climatronic, väčšie 8-palcové rádio Bolero s funkciou SmartLink, vyhrievané predné sedadlá, lakťová opierka s odkladacím priestorom, tempomat s obmedzovačom rýchlosti a na záver malá praktická vychytávka Simply Clever, dáždnik v predných dverách.

Style

Style výbava Kodiaqu zahŕňa špeciálny interiér a poťah sedadiel v kombinácii koža/látka, už 18-palcové disky Elbrus, Matrix-LED predné svetlomety s natáčaním a prisvecovaním do zákrut, predné parkovacie senzory, navigačný systém Amundsen s 8-palcovým dotykovým displejom, ktorý tiež disponuje funkciou SmartLink a hlasovým ovládaním. O pohodlie sa postará aj elektricky nastaviteľné sedadlo vodiča s pamäťou a nastaviteľnou bedrovou opierkou. Samozrejmosťou sú aj funkcie ako bezkľúčové odomykanie a štartovanie Kessy Full a dokonca už aj strieborný strešný nosič a chrómované lišty okien.

Style
Laurin & Klement 

Ako je to už pri značke Škoda zvykom, Laurin & Klement je najvyššia výbava a novom Kodiaqu dopĺňa interiér koženým poťahom sedadiel s logom L&K. Predné sedadlá sú vybavené funkciou ventilácie. Do výbavy sa pridávajú 19-palcové antracitové disky Sirius, adaptívny tempomat, asistent udržovania v jazdnom pruhu, asistent zmeny jazdného pruhu, adaptívny podvozok s možnosťou výberu jazdného režimu, elektrické veku batožinového priestoru s virtuálnym pedálom, 360-stupňová parkovacia kamera, trojzónová automatická klimatizácia Climatronic, systém infotainmentu Columbus s 9,2-palcovým dotykovým displejom a funkciou SmartLink či hlasovým asistentom. Vo výbave L&K je elektricky nastaviteľné aj sedadlo spolujazdca. Vyhrievanie zadných sedadiel, prémiový audio systém Canton, kryty pedálov z ušľachtilej ocele a na záver ambietné LED osvetlenie interiéru.

Novú Škodu Kodiaq si ale môžete doplniť rôznymi akčnými paketmi do štandardnej výbavy. Prinášajú napríklad v pakete Active Plus za 689€ 17-palcové zliatinové disky Mitykas, tempomat a aj lakťovú opierku s odkladacím priestorom Jumbo Box v hodnote 1.199€. Paket Ambition Plus pridáva za 849€ výbavu v hodnote 1.520€, ktorá zahŕňa 18-palcové disky Elbrus, bezkľúčový prístup a štartovanie, alarm so Safe systémom a parkovacie senzory vpredu i vzadu. Na koniec najvyšší možný doplniteľný balíček Style Plus v hodnote 1.980€ s cenou za 949€. Prináša ambientné osvetlenie interiéru, adaptívny tempomat, vyhrievaný volant, zadnú parkovaciu kameru a aj elektrický kufor s virtuálnym pedálom. Vo výbave je súčasťou aj Safety, Clima a Comfort paket, ktorými je možné dovybaviť Kodiaq ďalšou komfortnou a bezpečnostnou výbavou.

Na novú Škodu Kodiaq sa už v štandardnej výbave vzťahuje predĺžená záruka na 5 rokov, alebo 100.000 kilometrov.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 4

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokChaos a panika, ľudia v Amerike tankujú do igelitových sáčkov! Za všetkým je útok hackerov
Nasledujúci článokMitsubishi po rokoch oživuje označenie Ralliart. Evo to nebude