Domov News Škoda Enyaq GT sa odhaľuje na prvých fotografiách! Elektrické SUV kupé dorazí...

Škoda Enyaq GT sa odhaľuje na prvých fotografiách! Elektrické SUV kupé dorazí aj na Slovensko

zdroj: autobild.de

SUV kupé a zároveň športovejšia verzia Škody Enyaq GT bola odhalená bez akéhokoľvek maskovania.

Prvýkrát bolo elektrické SUV spozorované už v septembri 2020 a opäť v decembri kedy sa odstránila polovica maskovania. Tentokrát sa nám Enyaq GT ukázal bez maskovania. Verzia GT mohla byť schválená už dlhšie vzhľadom na koncept Vision iV, ktorý predchádzal produkcii Enyaq a mal podobnú siluetu. Tento tvar sa teraz pravdepodobne použije pre verziu GT elektrického modelu Enyaq.

Môžeme si hneď všimnúť úplne iný tvar zadnej časti, ktorá je tvarovaná do štýlu kupé. Aj práve preto ho zatiaľ poznáme pod menom Enyaq GT. Názov ale ešte nie je oficiálne potvrdené. Rovnako sú viditeľné aj doplnky RS a 21-palcové kolesá. Každopádne musíme uznať, že v kupé verzii to Enyaqu svedčí ešte viac. Mnohí zástancovia spaľovacích motorov by sa potešili aj benzínovej motorizácii, keď už ten Enyaq pôsobí tak športovo hlavne v tvaroch kupé. Nuž spaľovacieho motoru v Enyaqu sa asi nedočkáme.

Zdroj: autocar

Na základe informácii vieme, že je tiež postavený na platforme MEB od Volkswagen Group. Taktiež ako modely Q4 E-tron Sportback od značky Audi a pripravovaný nový model ID.5 od Volkswagenu, ktorý by sa mal predstaviť ešte tento rok. Medzitým Škodovka dokončuje úpravy na novom Enyaqu GT. Dostane pohon všetkých štyroch kolies a dva elektromotory ID.4 GTX, ktoré dokážu výkon 300 koní a točivý moment 460 Nm.

Enyaq GT nebude prvé kupé od automobilky  Škoda, ktoré sa dostane na trh. Známe sú modely Kamiq GT a Kodiaq GT, ktoré sú však k dispozícií len na čínskom trhu. Bude to však prvý globálny model svojho druhu a dostane výrazne šikmejšiu strešnú líniu. Oficiálna premiéra nového kupé by sa mohla konať v najbližších týždňoch alebo mesiacoch. Nechajme sa ale prekvapiť, či sa dočkáme rovnakého vzhľadu aký sa nám teraz ukázal, alebo si pre nás automobilka Škoda prichystá nejaké ďalšie prekvapenie.

PRVÁ JAZDA: Škoda Enyaq iV 80, prekvapil najmä kvalitou spracovania!

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.7 / 5. Počet hodnotení 7

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokJe parkovanie s vytočeným kolesom správnym parkovaním?
Nasledujúci článokExtrémne limitované Mansory AMG 63 Viva Edition. Dizajn, ktorý nie je pre každého.