Domov News Hyundai v tom má jasno. Do roku 2040 výhradne elektromobily.

Hyundai v tom má jasno. Do roku 2040 výhradne elektromobily.

Hyundai, aj väčšina automobiliek pochopili, že elektromobilita je hudbou budúcnosti. Vedú k tomu aj kroky, ktoré obmedzujú výrobu spaľovacích motorov a viac investícií pripadne na elektromobily.

Toto radikálne rozhodnutie juhokórejskej automobilky by mohlo ovplyvniť hneď niekoľko významných modelov značky. Toto rozhodnutie bolo že vraj schválené už v Marci tohto roku. „Pôjde o veľmi dôležitý krok, ktorý dokáže uvoľniť peniaze na vývoj, aby sa spoločnosť mohla zamerať na batérie, elektromotory a palivové články,“ nechal sa počuť zdroj blízky automobilke. Automobilka však zatiaľ na otázky denníka Reuters reagovala iba tým, že sa snažia pre čistejšiu Zem spraviť čokoľvek.

Kórejský gigant dodal, že sa snažia zlepšiť efektivitu spaľovacích motorov na rozvíjajúcich sa trhoch. Chystá sa rozšírenie ponuky elektromobilov na trhoch, akými sú USA, EÚ, či Čína. Hyundai hovorí aj o tom, že do roku 2040 chcú predávať výhradne elektromobily. Čo sa však týka bližších rokov, tak aliancia Hyundai Motor (Hyundai, Kia, Genesis) majú v pláne do roku 2025 predávať 1 milión elektromobilov ročne.

Príchod elektromobilov na európsky trh nie je zrejme novinkou, nakoľko sú automobilky do toho tlačené skrz sprísňujúce sa podmienky u nás. Tieto opatrenia však majú za následok to, že niektoré automobilky prestali dávať peniaze do vývoja spaľovacích motorov a sústreďujú sa tak na výrobu vozidiel s alternatívnym pohonom. Podľa slov zdroja Reuters, Hyundai nevyvíja pohonné jednotky pre spaľovacie motory. Pre tak veľkú jednotku, akou je Hyundai Motor je tento krok veľmi dôležitým, nakoľko automobilka patrí v predajnosti vozidiel k jednému z najväčších výrobcov a ponúka najširšiu radu technológií.

Prechod k čisto elektrickým vozidlám by sa mal upresniť do pol roka. V apríli sa Hyundai nechal počuť, že v Číne znížia počet vozidiel s benzínovým pohonom z pôvodných 21 na 14. Od roku 2022 na tomto trhu bude predstavovať minimálne jeden nový elektromobil. Hyundai Motor je takisto dôležitou spoločnosťou ako pre nás, tak aj pre našich bratov Čechov. Od roku 2007 funguje továreň Kia Žilina a o rok neskôr sa v Nošoviciach zahájila sériová výroba značky Hyundai.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJreuters.com
Predchádzajúci článokAutokamera ako pomocník – na čo dbať pri správnom výbere?
Nasledujúci článokNová Kia Sportage odhaľuje svoj tvar na prvých fotografiách !