Domov News SUV porazilo Mercedes McLaren SLR na okruhu Nürburgring!

SUV porazilo Mercedes McLaren SLR na okruhu Nürburgring!

 Je doslova neuveriteľné, že SUV dokázalo poraziť Mercedes McLaren SLR a dokonca aj Ferrari 430 Scuderia. Jedná sa totiž o najrýchlejšie SUV Porsche Cayenne Coupé v ešte nepredstavenej ostrej verzii. 

Možno mnohí z nás nie sú veľkými fanúšikmi typu áut ako je SUV. Napriek tomu dokážu v dnešnej dobe nové SUV skutočne prekvapiť. Napríklad spomínané nové Porsche Cayenne Coupé, ktoré na nemeckom okruhu Nürburgring porazilo staršie superšporty. A to už je čo povedať. Trať dlhú 20,832 kilometrov dokázalo Porsche Cayenne Coupé zdolať za neuveriteľný čas 7:38:925. Vozidlo prešlo predtým bezpečnostnými úpravami a testovací jazdec Porsche, Lars Kern sedel v špeciálnej pretekárskej sedačke. Lars stál aj za rekordným pokusom Porsche 911 GT2 RS.

Cayenne bol dokonca vybavený aj bezpečnostným rámom. Nové Porsche sa po Nürburgringu premávalo na 22-palcových kolesách obutých do pneumatík Pirelli P Zero Corsa. Pneumatiky boli špeciálne vyvinuté pre toto SUV a budú dodávané v štandarde. Ostrejšia športová verzia Cayennu sa ešte doposiaľ nepredstavila. Nuž už teraz na základe týchto údajov môžeme očakávať ďalšie brutálne SUV, ktoré si teda hravo poradí aj s niektorými športiakmi.

„Tento Cayenne poskytuje špičkové výkony. Pri vývoji sme sa sústredili hlavne na jazdný prejav na asfalte,” opísal výkon novinky Stefan Weckbach, viceprezident produktovej línie Cayenne. „Náš rekordný Cayenne je postavený na základoch Cayenne Turbo Coupé, ale je lepšie prispôsobený pre maximálnu pozdĺžnu a priečnu dynamiku. Tento rekordný čas potvrdzuje jeho dynamické schopnosti, pričom si ale zachováva výbornú každodennú výkonnosť.” Predstaviť by sa nám nová športová verzia Porsche Cayenne mala už čoskoro.

Nürburgring Lap Record: Onboard the Cayenne

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 4

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokKoľko stojí bežná údržba Mercedesu-McLaren SLR?
Nasledujúci článokAko správne a bezpečne jazdiť v daždi ? Poďme sa spoločne pozrieť na pár tipov!