Domov News Boldmen CR4 je limitovaná verzia BMW Z4

Boldmen CR4 je limitovaná verzia BMW Z4

Luxus a prepych udávajú štýl už nejaký ten rok. Prínosom sú tak aj unikátne stavby vozidiel, ktoré by neutreli svetlo sveta, pokiaľ by nešlo o prekonávanie niečoho iného.

Dôkazom je aj nemecký start-up projekt Boldmen. Názov zrejme nikomu nič nehovorí, no pokiaľ sa vyznáte do terminológie, tak mená Harald Käs, Michael Käs a Friedhelm Wiesmann už vo vás niečo evokujú. Prevažne posledný zmienený človek je zakladateľom značky Wiesmann GmbH. Michael Käs v minulosti pracoval pre renomovaného úpravcu Alpina a taktiež pre luxusnú úpravcovskú značku Ruf.

Náhodou tak určite nebude, že prvým modelom novo vzniknutej automobilky, respektíve značky je roadster z mníchovskej automobilky s vrtuľou na kapote, BMW Z4. Čo však znamenajú skratky CR? Nie, nejedná sa o limitovanú edíciu pre portugalského kanoniera Cristiana Ronalda. C priamo odkazuje na použitie karbónovej karosérie, ktorá sľubuje nižšiu hmotnosť, písmeno R zasa poukazuje na Roadster – s elektrickou strechou a číslovka 4 poukazuje na výkon vozidla.

Pod kapotou limitovanej verzie CR4 sa nachádza upravený 3,0-litrový šesťvalec s maximálnym výkonom 300 kW / 408 koní. Boldmen CR4 je tak najvýkonnejším BMW Z4 vôbec, nakoľko aj vrcholová verzia, M40i je naladená „iba“ na 249 kW / 339 koní a americká verzia dokonca na 284 kW / 387 koní. Boldmen však sľubuje aj lepšiu akceleráciu vozidla, o čom svedčia aj papierové predpoklady, ktoré hovoria o zrýchlení z pokoja na 100 km/h v priebehu 3,9 sekundy. Maximálna rýchlosť bola elektronicky obmedzená na 250 km/h.

Ako tomu ale pri limitovaných veciach býva zvykom, pri tomto vozidle tomu nie je inak. Produkcia je pochopiteľne obmedzená a cena.. tá je takisto zaujímavá. Do konca roku sa plánuje postaviť 20 vozidiel a budúci rok, takisto ďalších 20 kusob CR4. Výroba však po necelých dvoch rokoch nezanikne, výrobca totiž chce vyrobiť 120 exemplárov ročne, samozrejme, pokiaľ bude dostatok objednávok. Pokiaľ máte peňazí na rozdávanie, cena pre vás nehrá rolu. Úprava vozidla vás totiž vyjde na 185.000 €, čo je takmer trojnásobok zriaďovacej ceny štandardnej Z4 M40i.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJboldmen.de
Predchádzajúci článokNové BMW M2 nadviaže na svojich predkov a dvihne latku ešte vyššie !
Nasledujúci článokZa diaľnice v členských štátoch ÉU budeme čoskoro platiť rovnako. Spaľovacie autá zaplatia viac!