Domov News Nové BMW M2 nadviaže na svojich predkov a dvihne latku ešte vyššie...

Nové BMW M2 nadviaže na svojich predkov a dvihne latku ešte vyššie !

BMW čoskoro uvedie na trh výkonnejšiu verziu novej série 2 s označením M. Nová M2-ka, ktorej  uvedenie na trh je naplánované na budúci rok, bude konkurovať výkonnostným kupé ako napríklad Porsche Cayman 718 Cayman GTS a Alpine A110 S.

Súdiac podľa týchto obrázkov, očakávame, že BMW M2 bude na tom mechanicky o dosť lepšie. Tento automobil má širšie kolesá a pneumatiky, oveľa širší rozchod kolies vpredu aj vzadu a podstatne nižšiu jazdnú výšku ako štandardné kupé. M2-ka je vybavený sadou vŕtaných kotúčových bŕzd a väčších strmeňov.

Úpravy šité na mieru

Dramatické sú aj kozmetické úpravy. Tento prototyp M2 má športové oblúky kolies, aby zakryl väčšie kolesá a aj širší rozchod kolies. Zatiaľ čo predná časť bola prepracovaná s väčšm splitterom. Vzadu je tiež nový difúzor, v ktorom je umiestnený výfuk so 4 koncovkami a je špeciálne ladený pre M divison.

Vo vnútri očakávame podobnú úroveň upgradov, vďaka ktorým sa bude M2 ​​odlišovať od bežnej rady 2. Kupujúci pravdepodobne dostanú dvojicu podporných športových sedadiel, nový športový volant a nejaké ďalšie označenie M – vrátane úpravy systému infotainmentu a digitálneho palubného štítu.

Spoločnosť BMW nezverejnila žiadne oficiálne informácie o pohonnej jednotke M. Očakávame, že použije naladenú verziu preplňovaného agregátu V6 s objemom 3,0 litra. Tento motor sa nachádza v najnovších modeloch M3 a M4. Oba automobily zdieľajú rovnaké základné opory CLAR. Nemecká značka už potvrdila, že séria 2 bude k dispozícii so šesťvalcovým pohonom, takže do motorového priestoru sa určite zmestí.

Niečo medzi staršou verziou a M3

Aktuálna najvýkonnejšia verzia radu 2, M240i, produkuje krútiaci moment 369 k a 500 Nm, zatiaľ čo M2-ka Competition predchádzajúcej generácie ponúkala výkon 404 k. Je pravdepodobné, že bude k dispozícii viac výkonu v novej verzii M2. Základná európska verzia M3 produkuje 473 koní, takže model M2 by mohol vyplniť medzeru medzi svojim predchodcom a základnou jednotkou M3.

Rovnako ako M240i bude motor spojený s osemstupňovou automatickou prevodovkou a bude posielať pohon na všetky štyri kolesá. Čas z 0-100 by sa mal tiež skrátiť oproti 240i, no presné čísla ešte k dispozícii nie sú.

Zatiaľ nie je známe, či BMW ponúkne štandardnú M2 a výkonnejšiu M2 Competition, ako to ponúka u iných modelov M. Pri uvedení M2 na trh v budúcom roku by mohla byť možná cena okolo 65 000 €.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAutoExpress
Predchádzajúci článokKoľko pretankuje a prejazdí priemerný Američan?
Nasledujúci článokBoldmen CR4 je limitovaná verzia BMW Z4