Domov News Lada Niva Bronto – drsný samaritán, ktorý si zaslúži dostať sa aj...

Lada Niva Bronto – drsný samaritán, ktorý si zaslúži dostať sa aj ku nám

Lada Niva je pojem, ktorý je tu s nami už niekoľko desaťročí. Postupom času sa vozidlo modernizovalo a aktuálne sa modernizácie dočkala aj verzia Bronto.

Lada Niva, niekedy označovaná aj ako 4×4 je pravým off-roadom a vďaka svojim kompaktným veľkostiam a neustálemu pohonu 4×4 dokáže zvládnuť hocijaký terén. Nakoľko je Rusko krajinou neobmedzených možností, tak je pochopiteľné, že ľudia potrebujú, alebo chcú zdolávať ešte väčšie terény. Automobilka z Togliatti tak spravila verziu Bronto, ktorá však medzičasom aj z ponuky vypadla.

Pred necelými dvoma rokmi prešla Niva modernizáciou a faceliftu sa dočkal aj na Bronto, teda Niva Bronto. Ide o továrenskú úpravu a divízia Bronto dnes funguje v rámci spoločnosti VIS Auto a špecializuje sa na úžitkové vozidlá s rovnakým základom akým disponuje Niva. VIS Auto však úzko spolupracuje s automobilkou AvtoVAZ, čiže naozaj vedia, čo robia.

Na Ruskom trhu sa už začali prijímať aj objednávky, no k dispozícií máme iba jeden jediný obrázok a cenovka ešte takisto nie je známa. Pokiaľ sa odrazíme od edície Black, ktorá začína na sume 717.900 rubľov (cca 8.300 €), môžeme očakávať niečo podobné aj od edície Bronto.

Základom pre Bronto je trojdverová verzia Lady Niva. Vozidlo má výraznejšiu prednú masku a má byť oproti predchodcom komfortnejšie. Interiér bol taktiež celý prepracovaný, Bronto má novú palubnú dosku, novú klimatizáciu a lepšie sedadlá. K dispozícií bude tiež plná verzia s vyhrievanými sedadlami a spätnými zrkadlami.

Stupne výbav budú Luxe a Prestige. V prípade prvej zmieňovanej v základe budeme mať 15“ terénne kolesá, stropné lyžiny, širšie blatníky. Prestige má navyše plastovú prednú masku s hmlovkami. Bronto vsádza na svoju DNA prejsť kadejaký terén. Výrobca poukazuje na pohon všetkých štyroch kolies s uzávierkou predného aj zadného diferenciálu a lepšie (zosilnené) zavesenie a upravenú zadnú nápravu.

Niva Bronto sa ku nám však zrejme nedostane, ako je tomu pri modernizovanej – štandardnej – Lade Niva. Je to naozaj škoda, nakoľko toto vozidlo je legendou aj našom trhu.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokElektrifikácia pre Mercedes-Benz je v plnom prúde. Očakávať môžeme triedu G aj Maybach EQS.
Nasledujúci článokMercedes pracuje na prototype s dojazdom viac ako 1000 kilometrov