Domov News Najznámejšie Bugatti Veyron sa po 11 rokoch konečne dočkalo opravy

Najznámejšie Bugatti Veyron sa po 11 rokoch konečne dočkalo opravy

Najznámejšie Bugatti Veyron sa po 11 rokoch konečne dočkalo opravy

Pred 11 rokmi obletelo celý svet video, v ktorom vodič Bugatti Veyron z čista jasna strhne volant do vody. Po viac ako dekáde sa legendárne auto konečne dočkalo opravy.

V dávnych dobách YouTube bolo toto video jedným z najväčších virálnych hitov. V hlavnej úlohe totiž bolo exkluzívne Bugatti Veyron, ktoré z čista jasna zišlo z cesty rovno do jazera. Neskôr sa ukázalo, že išlo o poistný podvod: majiteľ Veyronu, Andy House, totiž tvrdil, že príčinou nehody bol nízko letiaci pelikán, ktorému sa chcel vyhnúť.

Poistný podvod odhalili práve zábery z roku 2009. Na nich totiž žiadny pelikán nie je… Čo sa týka osudu majiteľa Veyronu, pred niekoľkými rokmi sa v médiách písalo, že mu hrozí až 20 rokov väzenia, no nakoniec si odsedel len niečo vyše roka. Avšak pokiaľ ide o osud Bugatti…

Nezvratný osud

O auto prejavil záujem istý predajca automobilov, ktorý ho využil ako zábezpeku pre úver v hodnote 1 milióna dolárov. Peniaze mali slúžiť na kúpu a opravu Bugatti, no k tomu nikdy nedošlo. Díler totiž zbankrotoval a banka Bugatti znova zabavila. Čo je však bizarné, pôvodný majiteľ auta dokonca v jednom bode znova figuroval ako sprostredkovateľ predaja.

V roku 2019 sa Veyron opäť objavil na scéne, tentokrát v rozobratom stave za 300 000 dolárov. Podnikateľ a zakladateľ YouTube kanála VinWiki, Ed Bolian, bol v tom čase veľmi blízko k jeho kúpe, no nakoniec sa rozhodol, že to nestojí za to riziko. Ako je vysvetlené v jeho poslednom videu, niekto sa nakoniec predsa len odvážil zainvestovať do hyperšportu, a tak sa začala (snáď) svetlejšia budúcnosť pre neslávne známy Veyron.

Svitá na lepšie časy

Ten niekto Houston Crosta, zakladateľ spoločnosti Royalty Exotic Cars. Houston vo svete nezávislých servisov Bugatti nie je žiadny nováčik. Pred niekoľkými rokmi vo videu na YouTube vysvetlil komplexný proces výmeny motorového oleja 16-valcového monštra vo Veyrone.

Napriek tomu, že Houston je pravdepodobne ten pravý človek na to, aby dostal zúbožený Veyron nákladovo efektívnym spôsobom späť na cestu, nebude to mať jednoduché. Podľa Boliana je Bugatti extrémne neochotné dodávať určité diely pre poškodené autá a ak automobilku Houston predsa len presvedčí, bude mať poriadne hlboko do vrecka. Napríklad výmena audiosystému Burmester a jeho komponentov stojí stotisíc dolárov…

Bezpochyby bude k dispozícii množstvo zaujímavých videí s podrobnosťami o trápeniach, ktorých sa už teraz nemôžeme dočkať.

Pripomeňme si kultové video, ktoré odhaľuje poistný podvod.

Bugatti Veyron Lake Crash-- Original Video- 1st hand account

 

V rukách nového majiteľa snáď čaká Veyron o niečo svetlejší osud…

We found the flood Bugatti! The cheapest Veyron EVER

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJCarthrottle
Predchádzajúci článokNaši susedia nasadili do akcie policajné drony! Posvietia si nimi najmä na cestných pirátov!
Nasledujúci článokLegendárny Defender v jedinečnej edícii ! Ak milujete off-road, toto musíte mať!