Domov News Honda e chystá nový elektromobil a máme novinky aj o Type-R

Honda e chystá nový elektromobil a máme novinky aj o Type-R

Šéf značky Honda vo Veľkej Británii Jean-Marc Streng potvrdil, že značka predstaví v priebehu dvoch rokov druhý plne elektrický model, ktorý bude súčasťou flotily Honda e.

Streng povedal: „V roku 2023 prinesieme nový model BEV – to je ďalší krok, ktorý nám pomôže mať širšiu ponuku.“ Napriek tomu, že Streng neposkytol viac informácii ešte povedal: „Bude to ponuka v správnom segmente, ktorá prinesie vyššie tržby spoločnosti Honda e.“

Pravdepodobne sa jedná o crossover, podobný konceptu Honda SUV e: concept odhalenému na minuloročnom autosalóne v Pekingu. Obrázky ukazujú, ako by nové auto mohlo vyzera. S tenkými LED svetlami obklopujúcimi prázdnu masku chladiča s rovnakým výrazným logom Hondy v strede.

Rovnako ako pri HR-V budú čisté línie po stranách nového EV prerušené iba tmavou spodnou parapetnou časťou. Tú navrhli ako mnohé súčasné elektrické autá, aby skryla dodatočnú výšku potrebnú na osadenie batérie. Tenké zadné LED svetlá pomôžu zvýrazniť šírku auta.

 

Čo sa týka veľkosti, očakáva sa, že nový model bude sedieť niekde medzi obľúbeným modelom Jazz Crosstar (ktorý predstavuje viac ako 50 percent všetkých predajov Jazzu) a novým HR-V.

Príde aj plne kompaktné SUV

Technický šéf spoločnosti Honda predtým potvrdil, že čoskoro bude po e-hatchbacku nasledovať plne elektrické kompaktné SUV-a že bude založené na rovnakej platforme. Tieto základy sa natiahnu, aby zahŕňali väčšiu karosériu a slušnejší batožinový priestor. Ale v novom modeli očakávajte podobne futuristický interiér ako v prípade modelu Honda e. Bude dsiponovať dvoma 12,3-palcovými širokouhlými displejmi a niekoľkými šesťpalcovými monitormi. Realitou bude aj bočný prenos videa z kamier na miesto vonkajších spätných zrkadiel.

Zatiaľ sa nehovorí o tom, aká technológia by mohla byť pod kapotou, ale očakávali by sme, že väčšia batéria ako jednotka e s kapacitou 35,5 kW poskytne dojazd viac ako 320 kilometrov a navyše bude mať auto aj možnosť rýchleho nabíjania.

Mestské auto Honda už úspešne prináša do “rodiny” nových, mladších zákazníkov. „Máme viac ako 85 percent zákazníkov viac v tomto segmente,“ povedal Streng. „Takže prinášame do značky nových zákazníkov a vidíme pokles priemerného veku.“ Podľa Strenga len za dva roky klesol priemerný vek zákazníka Hondy o štyri roky.

Type R bude !

Nová čisto elektrická Honda sa pripojí k radu, ktorý bude plne elektrifikovaný do roku 2022, ako vysvetľuje Streng. „Našim cieľom bolo elektrifikovať do roku 2022 a tento cieľ dosiahneme, čo je pekné. „Máme hybrid pre Jazz a Jazz Crosstar, objednávky na HR-V otvárame čoskoro a auto uvádzame na trh v októbri.

Máme hybrid CR-V a budúci rok prídeme s Civicom v plnej elektrifikácii.” Milovníkov výkonu poteší správa, že pri uvedení nového modelu na trh bude určite nový Civic Type R.  Streng potvrdil príchod modelu a zároveň odhalil dôležitosť hot-hatchu, pokiaľ ide o získavanie nových zákazníkov.

Dostupnosť je bez problémov

Keď sa sortiment Hondy rozširuje, Streng a jeho tím reštrukturalizovali sieť predajcov firmy s menším počtom franšíz. Nezdá sa, že by to malo vplyv na predaj, pretože od opätovného otvorenia showroomov začiatkom roka to malo výrazné výsledky. „V máji tohto roku sme mali najlepší objem v maloobchode za päť rokov pre Hondu. Najlepšie ziskové podnikanie pre predajcov z hľadiska obratu.

„Dôležitý je rast podnikania, ale zdravým spôsobom. Je pre nás veľmi ľahké ísť všetkými smermi. Chceme sa uistiť, že pre našich predajcov a pre nás samotných rastieme pekne a bez stresu. “Ako však súčasný nedostatok polovodičových súčiastok ovplyvnil dodávku Hondy pre predajcov? „Ak mám byť úprimný, zatiaľ nie tak veľmi “ hovorí Streng. „Pretože sme medzi novembrom minulého roku a aprílom tohto roku zaistili dobré dodávky.“ Celkovo vidíme, že v súčasnosti máme oveľa menší pokles než pravdepodobne naši konkurenti.“

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAutoExpress
Predchádzajúci článokKIA a jej nové logo spôsobujú zmätky po celom svete
Nasledujúci článokTEST Jazdenka: Volkswagen Polo 1,2TSI 2015 na hranici 100 000 km, čomu sa vyvarovať?