Domov News Mazda CX-5 podstúpi modernizáciu a máte sa na čo tešiť

Mazda CX-5 podstúpi modernizáciu a máte sa na čo tešiť

Fanúšikovia značky Mazda a jej modelu CX-5 sa môžu tešiť. Mazda sa totiž rozhodla priniesť aktualizáciu pre tento obľúbený model. Kedy sa jej dočkáme a čoho sa modernizácia týka sa dozviete v našom článku.

Mazda pracuje na svojich modeloch a snaží sa priniesť svojim zákazníkom viac technológii, bezpečnostných asistentov a komfortu v nových a modernizovaných modeloch. Model CX-5 tak nie je výnimkou. V rámci modernizácie sa dostalo na viaceré systémy ako napríklad aj inteligentný systém voľby režimu jazdy Mazda Mi-Drive. Tento systém vodičovi jediným dotykom prepínača umožní zvoliť práve ten najvhodnejší jazdný režim. Vozidlá vybavené systémom pohonu i-Activ AWD navyše dostanú možnosť využívať aj off-road režim. Vďaka nemu sa tak viac nemusíte báť jazdiť aj po horšom teréne a vozidlo si zachová veľmi prirozdený prejav aj v sťažených podmienkach.

Lepšie odhlučnenie a pruženie

Mazda zapracovala aj na pohodlí pre posádku. Pri modeli CX-5 využili ďalšiu verziu architektúry Mazda Skyactiv-Vehicle Architecture. Tá má za úlohu vylepšiť karosériu, znížiť hluk v kabíne, zvýšiť komfort posádky a rovnako aj eliminovať únavu vodiča. Ako dôkaz má pôsobiť zníženie hlučnosti pri prejazde napríklad po štrkovej ceste, čo prispieva k väčšiemu komfortu posádky.

Predná maska rovnako prešla zmenami. CX-5 2022 dostane novú, ešte viac 3D masku chladiča s charakteristickým logom v tvare krídel. Dizajnéri prepracovali aj predné a zadné svetlomety a pribudne aj nová farba do palety s názvom Zircon Sand. Ak sa rozhodnete pre výbavu Newground dostanete povrchovú úpravu viacerých prvkov v striebornej farbe. Patria sem ochranné prvky predného a zadného nárazníku a ozdobné lišty dverí. Rovnako dostanete aj spätné zrkadlá v čiernej farbe a limetkovo zelené detaily prednej masky. Na výber budú aj 17 palcové strieborné alebo 19 palcové čierne disky z ľahkých zliatin. Interiér dostane semiš a prešívanie vo farbe limetky.

Každá vynikne

Mazda stavila na jedninečnosť jednotlivých výbavových línii. V prípade Homura Plus dostaneto vozidlo ladené viac do športovosti. Pomôžu tomu napríklad 19 palcové disky kolies pre zvýšenie dynamiky vozidla. Čierne sfarbené prvky karosérie pre vytvorenie kontrastu a predná maska dostane nádych dynamiky svojimi červenými detailami. V interiéri sa na vás budú tešiť sedadlá z kože s červeným prešívaním, ktoré okrem sedadiel olemuje aj výplne dverí.

Výbavová línia Takumi Plus sa zasa nesie v štýle dizajnu Kodo. Ten vyniká svojou jednoduchosťou a čistotou. Rovnako tak dostane obuté 19 palcové disky a interiér bude odetý do kože Nappa. Interiér Mazdy CX-5 ponúkne aj bezdrôtové nabíjanie v stredovej konzole. Dvojité dno batožinového priestoru vám zasa uľahčí praktický život s Mazdou.

Mysleli na bezpečnosť

Škála systémov bezpečnosti rovnako prešla modernizáciou v prípade modelu CX-5. Patrí sem napríklad adaptívny tempomat Cruise & Traffic Support (CTS). Tento systém pomáha odbúravať únavu vodiča svojou asistenciou pri používaní plynového pedála. Rovnako tak pracuje aj s brzdovým pedálom a volantom v prípade kolón na cestách. Bližšie k dokonalosti sú aj predné adaptívne LED svetlomety. V modernizovanom modeli CX-5 budú poskytovať presnejšiu distribúciu svetla pre lepšie osvetlenie v tme.

Výrazná modernizácia obľúbeného, štýlového, priestranného ale aj dynamického modelu SUV CX-5 príde na trh začiatkom roku 2022. Už spomenuté systémy a vylepšenia poslúžia majiteľom nových vozidiel a rozšíria tak možnosti využiteľnosti tohto vozidla. A aká bude cena ? Cena Mazdy CX-5 sa začne na hodnote 26 320 €.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.8 / 5. Počet hodnotení 4

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJMazda
Predchádzajúci článokToyota Land Cruiser má problém. Nestíha sa vyrábať a čakacia lehota je extrémna
Nasledujúci článokNový Ford Fiesta prináša technológie aj do nižších tried