Domov News Nissan Townstar bude hviezdou úžitkových vozidiel

Nissan Townstar bude hviezdou úžitkových vozidiel

Nissan predstavuje novú generáciu vozidiel. V tomto prípade ide o kompaktný a ľahký úžitkový automobil s názvom Townstar. Tento model tak dostáva okrem klasického spaľovacieho motoru aj plne elektrickú pohonnú jednotku.

Model Townstar je úplnou novinkou v ponuke japonskej značky. Ide o ukážku doteraz najväčšej komplexnosti technológii v segmente ľahkých úžitkových vozidiel. Celkovo tak Nissan prostredníctvom svojho nového modelu prináša na trh až 20 nových technológii. Elektrifikovaná verzia modelu Townstar má za úlohu nadviazať na priekopníka e-NV200. Townstar dostal optimalizáciu tak, aby čo najviac zodpovedal požiadavkám zákazníkov. Vylepšenie si zaslúžila aj 44 kWh batéria. Vďaka využitiu pokročilej technológie ponúka elektrický Townstar v skutku efektívne a udržateľné riešenie mobility.

Nové technológie pre jednoduchší život

„Úplne nový Townstar ponúka dve efektívne riešenia pohonu, ergonomický dizajn a jedinečné technológie a je komplexne vybavený tak, aby spĺňal neustále sa meniace potreby zákazníkov,“ hovorí Emmanuelle Serazin, riaditeľ predaja ľahkých úžitkových vozidiel spoločností Nissan Europe.

„Vďaka prísnejším emisným normám, obmedzeniam prístupu do miest a stále rastúcemu dopytu po vozidlách na dopravu koncovému zákazníkovi musia veľké i malé firmy nájsť efektívne a udržateľné riešenia, aby zostali konkurencieschopné a optimalizovali svoju prevádzku,“ pokračuje Emmanuelle

Model Townstar prešiel vývojom s cieľom dosiahnuť optimálnu efektivitu a univerzálnosť v meste, ale aj mimo mesta. Ponúka dve riešenia pohonných jednotiek tak, aby čo najviac uspokojil potreby zákazníkov. Pri spaľovacej variante pod kapotou nájdete 1,3-litrový zážihový motor. Ten je veľmi dobre známy z modelu Qashqai a bez problémov spĺňa normy Euro 6-d Full. Jeho výkon je 130 koní a krútiaci moment 240 Nm. Plne elektrický model Townstar ponúkne krútiaci moment 245 Nm a dojazd 285 km.

Bez problémov zapadne

Model Townstar je navrhnutý tak, aby bez akýchkoľvek problémov zapadol do každodenného života. Veľké množstvo asistentov na palube  sa bude starať o bezpečie ale aj pohodlie posádky. Patria sem napríklad inteligentné núdzové brzdenie, rozpoznávanie chodcov a cyklistov ale aj parkovací asistent a inteligentný tempomat. Spoločnosť Nissan sa ako prvá v tomto segmente integrovať 360 stupňovú parkovaciu kameru. Pre vodičov elektrickej varianty bude určite zaujímavý ProPILOT.  Ten umožní podporu vodiča na diaľnici. Umožní aj vozidlu korigovať svoju rýchlosť až po úplné zastavenie.

K dispozícii budú aj ďalšie možnosti prepojenia ako Apple CarPlay/Android Auto, bezdrôtové nabíjanie zariadení. Tieto možnosti budú mať prepojenie s 8-palcovým dotykovým displejom. Ten je spojený s 10-palcovým digitálnym prístrojovým štítom.

Interiér aj exteriér s pokročilým dizajnom

Model Townstar stojí na aliančnej platforme CMF-C. Bol postavený s ohľadom na kvalitu a funkčnosť. Tento model bude prvým, ktorý bude niesť nové logo značky v Európe. Ide o model veľkého transformačného plánu s názvom Nissan NEXT. Ten má za cieľ udržateľnosť rastu a ziskovosť v rámci fungovania spoločnosti na celom svete. Aj napriek tomu, že ide o úžitkové vozidlo, bude disponovať prvkami osobného automobilu. Tomu napomôže napríklad povrchová úprava prístrojovej dosky, prepracované poťahy sedadiel ale aj moderná stredová konzola.

Elektrinou poháňaný Townstar bude odrážať prvky estetiky Ariya. Predná maska bude niesť komplikovaný tvar Kumiko a svetlá dostanú takzvaný V-motion dizajn. Verzie so spaľovacím motorom dostali prvky na zlepšenie aerodynamiky a zníženie spotreby. Patria sem napríklad aktívne klapky pre optimalizáciu prúdenia vzduchu.

Townstar má objem nákladného priestoru 3,9 m3 a odvezie až 800 kg paletu. Nákladový priestor má na boku veľké posuvné dvere. Tie umožňujú lepšiu manipuláciu s nákladom. Pre svojich zákazníkov si Nissan pripravil aj predĺženú záruku na 5 rokov, respektíve 160 tisíc kilometrov.

Nissan presenta la nueva furgoneta Townstar: un cambio de juego dentro del mercado de Vehículos Comerciales Ligeros (LCV)

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJNissan
Predchádzajúci článokAutomobilka Rolls Royce pripravuje svoj prvý plne elektrický model! Jazdiť po cestách bude už v roku 2023
Nasledujúci článokDočasných buspruhov sa nezbavíme. Čoskoro sa niektoré z nich zmenia na trvalé