Domov News Mazda prinesie na náš trh nové modely. SUV CX 60 a CX...

Mazda prinesie na náš trh nové modely. SUV CX 60 a CX 80, vráti sa aj wankel či šesťvalec

Japonská spoločnosť Mazda predostrela viac informácii o svojich plánoch do budúcnosti. Chystá rozšírenie svojho portfólia vozidiel SUV už od roku 2022.

Mazda sa rozhodla predstaviť názvy svojich nových modelov SUV. Prichystala tak pre svojich zákazníkov novinky, ktoré istotne potešia fanúšikov SUV automobilov. Dva nové modely s označením CX-60 a CX-80 budú predstavené v priebehu nasledujúcich dvoch rokov.

Mazda jednoznačne vidí rastúci záujem a potrebu v segmente SUV vozidiel a preto ponúkne svojim zákazníkom v Európe tieto nové modely. Cieľom automobilky je nie len obohatiť ale aj spestriť ponuku vozidiel SUV. Tieto modely so sebou prinesú kombináciu tej najmodernejšej technológie a enviromentálne parametre. Tie majú za úlohu rešpektovať udržateľnosť a prinášať radosť a potešenie z jazdy práve vozidlami Mazda. Novinky sa týkajú nie len nášho, európskeho trhu ale aj trhu v USA a iných trhov po celom svete. Tam je plánom uviesť modely s názvom CX-70 a CX-90. Menším modelom bude zasa CX-50.

Ofenzíva veľkých SUV

Nové európske modely Mazda CX-60 a CX-80 majú predpoklad priniesť obchodný nárast pre japonskú značku v stredno až dlhodobom horizonte. Mazda si zakladá na využívaní svojej vlastnej vývojovej a výrobnej stratégie s názvom Building Block. Tá integruje technológiu Skyactiv, komplexné plánovanie a flexibilnú výrobu. Cieľom je rozširovanie produkciu vozidiel typu SUV pomocou najmodernejších technológii.

Okrem toho spomínané modely vybavia dvomi alebo tromi radmi sedadiel a postavia sa na čelo v rámci premiéry vozidiel s Plug-in hybridným hnacím ústrojenstvom. Pôjde o kombináciu benzínového štvorvalca s elektromotorom. Predstavenia sa dočká aj nová generácia radového šesťvalca na benzín Skyactiv-X a naftového Skyactiv-D. Bude fungovať v kombinácii so 48 V mild-hybrid systémom.

Neustály vývoj

V prvej polovici budúceho roka sa dočkáme aj predstavenia elektromobilu Mazda MX-30. Tento model bude využívať rotačný (Wankelov) motor ako generator elektrickej energie. Od roku 2025 sa výrobca chystá predstaviť nové modely na platforme určenej pre elektromobily. Kompletnú elektrifikáciu môžeme čakať od roku 2030. Cieľom výrobcu je pokračovať vo vývoji technológii pričom žiadny z modelov nestratí svoju atraktivitu pre zákazníkov.  

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJMazda
Predchádzajúci článokViete čo robiť pri zrážke so zverou? Poradíme vám…
Nasledujúci článokTEST Renault Twizy, dokonalá náhrada skútra. Nepodceňujte ho, je to mestské Lambo