Domov Elektromobilita Poznáme oficiálny dátum sériovej výroby Xiaomi elektrického auta, tak skoro to nebude

Poznáme oficiálny dátum sériovej výroby Xiaomi elektrického auta, tak skoro to nebude

Prvé elektrické auto Xiaomi sa pomaly stáva realitou. Čínska spoločnosť na ňom usilovne pracuje, ale k sériovej výrobe majú ešte ďaleko. Dokáže nezvyčajný výrobca áut konkurovať zabehnutým automobilkám?

O tom, že čínsky gigant Xiaomi chystá svoje vlastné elektrické auto sme vás informovali už dávnejšie. Prvotné informácie naznačovali príchod novinky začiatkom roku 2022, realita však nie je až taká ružová. Spoločnosť si dáva na svojom novom produkte skutočne záležať a generálny riaditeľ, Lei Jun, pre portál Reuters prezradil viac.

Xiaomi Auto
Počkáme si dlhšie. 

Lei Jun priaznivcom priblížil dátum, kedy nové Xiaomi Auto pôjde do sériovej výroby. Pôvodný dátum, začiatok roka 2022 bol až príliš optimistický. Teraz ohlásený dátum znie už oveľa reálnejšie. Podľa generálneho riaditeľa Xiaomi vstúpi do sériovej produkcie v prvej polovici roka 2024. Prvé kusy auta by sa k prvým zákazníkom mohli dostať už na konci roku 2024, respektíve začiatkom roka 2025. Posunutie tohto dátumu má však svoje opodstatnenie.

Xiaomi Auto
Nechcú produkciu uponáhľať. 

Spoločnosť Xiaomi do svojho elektro auta investovalo už viac ako 10 miliárd dolárov. Už len to svedčí o tom, že im na svojom produkte záleží. Prvotriedny produkt, na ktorý Xiaomi rozhodne ambície má, si vyžaduje veľké množstvo testovania aby dokázali odstrániť všetky chyby a priviesť auto k dokonalosti. Spoločnosť Xiaomi je pre verejnosť známa svojim skvelým pomerom ceny a výkonu. V prípade novinky by tomu nemalo byť inak a preto si spoločnosť dáva na čas a rozhodne nechcú medzi ľudí priviesť nedokonalý produkt.

Xiaomi Auto
Predzvesť záujmu.

Miesto spoločnosti Xiaomi na akciovom trhu nasvedčuje, že o novinku bude záujem. Od 12. Mája spoločnosť zaznamenala svoj najväčší percentuálny nárast na trhu. Akcie spoločnosti stúpli až o 5,4 percenta. Otázkou zostáva, či Xiaomi plánuje vývoj bez pomoci nejakej už zabehnutej automobilky alebo budeme svedkami nejakej zaujímavej kooperácie. Spoločnosť si začiatkom Septembra zaregistrovala známku Xiaomi Automobile a má už vyše 300 zamestnancov. Podľa ďalších informácií sa o pozície v novej automobilke uchádza ďalších 20 000 záujemcov. To je rozhodne dostatočné množstvo pracovníkov pre novú továreň umiestnenú v Pekingu, v ktorej sa novinka bude vyrábať. Predpokladá sa, že aj z tohto dôvodu minimálne z počiatku výroby bude vozidlo určené výhradne pre domáci trh.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJxiaomiplanet.sk
Predchádzajúci článokVietnamská automobilka VinFast sa chystá preraziť v Európe. Na trh prichádza s elektrickými SUV
Nasledujúci článokZo seniorov sa stali “nákupní maniaci” jazdených vozidiel. Ktoré modely patria medzi najobľúbenejšie ?