Domov News Volkswagen predstavil novú vlajkovú loď. Luxusné MPV Viloran však nie je pre...

Volkswagen predstavil novú vlajkovú loď. Luxusné MPV Viloran však nie je pre náš trh

Časy ultra luxusného Volkswagenu Phaeton sú akoby za nami, no Nemci prichádzajú s novým modelom Viloran. Európania si ho bohužiaľ neužijú…

Už v roku 2019 Volkswagen prišiel s modelom o ktorom sme zrejme ani nesnívali. V 2019 bol boom kompaktných SUV a veľkých SUV. MPV tak boli odsunuté na druhú koľaj, minimálne v Európe. Novinka Viloran je určená primárne pre čínsky trh, kde ľudia takéto vozidlá priam milujú a zaujímajú ich viac, než SUV.

Ako sa dalo čakať, auto je zamerané na maximálny luxus. Z toho vyplýva aj pochopiteľne vyššia cena. Od tohto modelu sa očakávalo to, že na čínskom trhu nebude mať žiadnu šancu. Opak sa stal pravdou. Korona ovplyvnila kompletne celý svet aj spolu s distribúciou áut, no Viloran dokázal zaujať. Dohromady sa predalo cez 21 tisíc kusov iba za minulý rok.

V úspešnom ťažení sa však pokračuje ďalej. Za prvého pol roka si VW Viloran objednalo 11 zákazníkov a v triede veľkých MPV je z neho rovno ôsme najpredávanejšie auto sveta. Väčšina vozidiel tejto kategórie sa predáva prevažne v USA a Kanade. Tu však Viloran vôbec nezoženiete. Na to, že sa teda Viloran distribuuje iba do Číny ide o veľmi dobrú správu pre VW aj skrz jeho cenu.

Cena?

VW Viloran začína v motorizácií 330 TSI a výbavou Business Edition a cenou 286.000 yuanov (cca 40.000 eur). Silnejšia verzie nesie označenie 380 TIS, výbava Premium Edition so sumou 369.800 yuanov (cca 50.000 eur). Vrcholom je Ultimate Edition so sumou 399.800 yuanov (cca 54.000 eur).

Viloran stojí na koncernovej platforme MQB, ktorá je vyrábaná v spolupráci so značkou SAIC. MPV od VW meria 5,35 metra, rázvor má 3,18 metra, šírka je 1,98 metra a výška 1,78 metra. Pod kapotou VIloranu nájdeme dobre známym 2,0 TSI s výkonom 186 koní (330 TSI), prípadne je auto upravené na 220 koní (380 TSI). Štandardom je spojenie motora s automatickou prevodovkou a pohonom všetkých štyroch kolies 4Motion.

Volkswagen Viloran môže byť aj ako šesťmiestne vozidlo, kde stredová rada ponúka luxusné kreslá s masážnymi funkciami. Bez ohľadu na prevedenie, vozidlo má v štandarde 10,25“ digitálny displej a 9,2“ obrazovku infotainmentu. Kufrový priestor disponuje 436 litrami pri použití všetkých troch radoch sedadiel.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJautoweek.com
Predchádzajúci článokV Amerike ponúkajú na predaj Bugatti Chiron za smiešnu sumu! Má to však jeden háčik…
Nasledujúci článokTEST Dacia Duster 1,0 TCe LPG, facelift mu pomohol k dospelosti