Domov Doprava Bude semafory ovládať Google? Vyriešilo by to dopravné zápchy

Bude semafory ovládať Google? Vyriešilo by to dopravné zápchy

Problém zle nastavených semaforov netrápi vodičov len na našich cestách. Tento celosvetový problém sa rozhodla riešiť spoločnosť Google. Dokážu zvýšiť plynulosť premávky?

Pravdepodobne každému z nás dokáže pokaziť náladu príliš krátky interval zelenej, respektíve príliš dlhý interval červenej na križovatke. V spoločnosti Google sa pozreli na tento problém z trochu iného uhla. Príliš dlhé čakanie na križovatkách podľa spoločnosti nie je v súlade s ich environmentálnym úsilím. Preto sa rozhodli odbremeniť našu planétu efektívnejšími semaformi.

Neekologické.

Príliš dlhé státie vozidla na križovatke zbytočne plytvá palivom a tak zvyšuje znečistenie životného prostredia na danom mieste. Semafory od spoločnosti Google by vďaka svojej umelej inteligencií mali vedieť vypočítať ideálne intervaly zelenej a červenej. Týmto by sa im malo podariť znížiť emisie v konkrétnom mieste na možné minimum.

Už sa aj testuje.

Už sme si mohli zvyknúť, že spoločnosti ako Google zvyknú dotiahnuť svoje vízie do reality. S týmto to pravdepodobne nebude inak, nakoľko sa táto umelá inteligencia už testuje. Jednej z výskumných skupín sa už podarilo zhromaždiť dostatok dát a informácií na trénovanie a optimalizovanie systému. Tento pilotný projekt sa momentálne realizuje na štyroch rôznych miestach v Izraeli. Na testovaní s Google nespolupracujú len izraelské mestá Haifa a Bersheva, ale aj samotná izraelská cestná spoločnosť.

Zatiaľ slušné výsledky.

Aj napriek tomu, že Google nezverejnilo konkrétne štatistiky, doterajšie výsledky naznačujú zníženie doby čakania na križovatkách o 10 až 20 percent. Aj keď presné čísla nevieme, spoločnosť Google tvrdí, že testované križovatky sú poriadne vyťažené. Testovanie tohto nového projektu by sa malo v dohľadnej dobe začať aj v Rio de Janeiro a Google vraj rokuje aj s ďalšími mestami po celom svete. Napriek tomu, že implementácia takéhoto rozsiahleho projektu nie je možné zrealizovať behom jedného roku, dá sa s čistým svedomím povedať, že ideme dobrým smerom. Tento krok nás opäť posunie bližšie k cieľu, o ktorý sa svet IT snaží už roky, úplne inteligentným mestám.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJautobild.pluska.sk
Predchádzajúci článokS autom po mori? Ikonické modely áut môžete mať aj ako plavidlo…
Nasledujúci článokNové Suzuki Jimny ako investícia? V bazároch sa predáva dva krát drahšie ako pôvodne