Domov News V BMW už dotykovú obrázovku nenájdete. Hádajte prečo

V BMW už dotykovú obrázovku nenájdete. Hádajte prečo

O nedostatku čipov počúvame už istú dobu a stále nevidno svetlo na konci tunela. O tom ako automobilky trpia nedostatkom týchto, pre nich kľúčových komponentov, sa píše každodenne dosť. Problémy s čipmi a ich nedostatok opäť postihol aj bavorskú automobilku.

Globálny nedostatok čipov prinútil mnohých výrobcov automobilov prestať ponúkať niektoré z modernejších funkcií na svojich produktoch. Niekoľko spoločností muselo dokonca pozastaviť výrobu v určitých závodoch. Len nedávno sme informovali o tom, že kvôli nedostatku čipov budú niektoré modely BMW bez head-up displejov. Tentokrát, sa problém týka iných displejov. Automobilka bude musieť z rovnakého dôvodu upustiť od funkcií dotykového displeja na niektorých svojich modeloch.

Už realita

Na túto informáciu upozornila stránka Bimmerfest, kde bolo oznámené, “V snahe udržať úroveň výroby do konca roka sme sa rozhodli odstrániť dotykovú funkčnosť z centrálneho informačného displeja v niekoľkých vozidlách, ktoré sa začali vyrábať tento týždeň.” vyjadrila sa automobilka. To znamená jediné, v BMW už začali s týmto obmedzením pracovať.

Je dôležité poznamenať, že to neznamená, že autá sa budú montovať bez informačných a zábavných systémov. Systém bude naďalej fungovať, ale nebude ho možné ovládať pomocou funkcie dotykovej obrazovky. Všetky ostatné fyzické tlačidlá a ovládač iDrive na stredovej konzole zostanú plne funkčné. No a ktorých modelov sa táto zmena dotýka? Konkrétne sú to G20 3 Series, G22/G23 4 Series Coupe and Convertible, G26 4 Series Gran Coupe (excluding i4), G29 Z4, G05/G06/G07 (X5, X6, and X7).

Dajte bacha na nálepku

Ako však zistiť, že sa jedná o model bez dotykovej funkcionality? Ak na nálepke na okne BMW, ktoré si kupujete, uvidíte kód 6UY, majte na pamäti, že mu chýba dotyková funkcia pre informačno-zábavný systém. Ak sa predsa len rozhodnete ísť do toho, automobilka vám poskytne opčný kredit vo výške zopár stoviek eur. Bimmerfest tiež uvádza, že predajcovia budú musieť dať zákazníkom podpísať formulár potvrdzujúci prijatie zmeny.

BMW oslovili priamo so žiadosťou o potvrdenie týchto spomenutých informácií a automobilka dodala, že toto opatrenie je výsledkom problémov dodávateľského reťazca v celom odvetví, ktoré ovplyvňujú výrobu automobilov na celom svete a spôsobujú obmedzenia dostupnosti niektorých funkcií alebo možností.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJmotor1.com
Predchádzajúci článokOjazdených áut na trhu v októbri pribudlo, ponuku rozširujú najmä rastúce dovozy
Nasledujúci článokHonda našla riešenie na dlhé čakanie pri elektronabíjačkách