Domov Elektromobilita Porsche predstaví Taycan GTS a GTS Sport Turismo. Máme sa na čo...

Porsche predstaví Taycan GTS a GTS Sport Turismo. Máme sa na čo tešiť

Porsche oznámilo pri príležitosti LA Auto Show v Los Angeles rozšírenie modelovej rady Taycan. Pripravili modely, ktoré by mali všetkým pochybujúcim vyraziť dych.

Nemecká automobilka Porsche oficiálne vypustila informácie o rozšírení rady modelov Taycan. Rozširovať sa bude o modely GTS a GTS Sport Turismo. Model Taycan GTS sa zaradí v portfóliu Stuttgartskej značky pod model Taycan Turbo. Verzia s názvom Sport Turismo je v podstate prezlečený model Cross Turismo. No ako jeho názov napovedá, pôjde o športovú úpravu.

Prinesie niečo viac

Modely Porsche sa väčšine ľudí zo širokej verejnosti spájajú so športovosťou, rýchlosťou a dravosťou. Je snom mnohých z nás mať jedného dňa doma Porsche. A práve verzia s názvom Sport Turismo je tým pravým reprezentantom hodnôt a histórie značky Porsche. Taycan Cross Turismo je taktiež podľa názvu charakteristický svojimi “terénnymi” schopnosťami a našiel si veľké množstvo fanúšikov. Keďže Sport Turismo vychádza z Cross Turisma, bude niesť aj nejaké spoločné znaky. No prinesie aj zaujímavé novinky. Medzi ne patrí nárast priestoru nad hlavami zadných pasažierov až o 45 mm.

Až neuveriteľne znie, že model Porsche Taycan Sport Turismo viete použiť aj ako “minidodávku”. Ako na to ? Jednoducho sklopíte zadný rad sedadiel a pozeráte sa na priestor s objemom neskutočných 1 200 litrov. Samozrejme, neskutočných pre modely Porsche.

Poďme na dojazd

Väčšinu z nás bude zaujímať aj dojazd takéhoto vozidla. Veľmi podstatnou informáciou je, že nové prírastky do rodiny Taycan sú vôbec prvé, ktoré prekonali dojazd väčší ako 500 kilometrov. Dojazd sa bude určite odvíjať od použitého akumulátora a jeho kapacity. Do Taycanu sa dostane akumulátor s kapacitou 79,2 kWh a 93,4 kWh. V tom zmysle sa bude meniť aj dojazd. Menšia kapacita akumulátora ponúkne dojazd 424 kilometrov. Akumulátor s vyššou kapacitou ponúkne 504 kilometrový dojazd na jedno nabitie.

Pre tých, ktorí majú radi technológie určite stojí za zmienku spomenúť využitie riadenia zadnej nápravy, adaptívne pruženie podvozka spolu so systémom Porsche Active Suspension Management alebo strechou s nastaviteľnou priehľadnosťou. Podobne ako BMW iX, ktorý sme mali možnosť vyskúšať iba nedávno na prvých jazdách.

Výkon ohromí

Aby sme nezostali len pri technológiách, presuňme sa k výkonu, ktorý nové modely ponúkajú. Taycan GTS a Taycan GTS Sport Turismo disponujú maximálnym výkonom 440 kW, teda 598 koní. Ak sa pýtate, za koľko takéto auto dosiahne 100 kilometrov za hodinu, nesklamem vás. 0-100 kilometrov trvá Taycanu iba 3,7 sekundy. A keď sme pri výkone, od elektromobilu nikto nečaká príťažlivý zvuk. Porsche však tvrdí, že vďaka efektom Porsche Electric Sport bude zvuk oveľa zaujímavejší aj v prípade elektromobilu.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAutocar
Predchádzajúci článokVýroba elektromobilov produkuje viacej emisií ako výroba spaľovacích motorov. To až o…
Nasledujúci článokNové Suzuki S-Cross oficiálne predstavené, novinka dostala do vienka toho naozaj veľa