Domov Elektromobilita Nová KIA NIRO oficiálne. S predchádzajúcou generáciou nemá skoro nič spoločné

Nová KIA NIRO oficiálne. S predchádzajúcou generáciou nemá skoro nič spoločné

S novou generáciou sa KIA NIRO drasticky mení. Predošlý model svojim dizajnom nijak neohúril, no aj napriek tomu sa predával výborne. Dokáže nová generácia nadviazať na predajné úspechy svojho predchodcu?

Predošlý model KIA Niro bol navrhovaný tak, aby sa zapáčil veľkej mase ľudí. Po rokoch na trhu sa ukázalo, že sa to automobilke podarilo. Ako sme predpokladali pri testovaniach, KIA s príchodom nového modelu už nevsádza istotu. Nová generácia má teraz oveľa väčší šmrnc a to zvonku ale aj zvnútra.

KIA Niro
Podľa najnovšieho smeru značky.

Podľa vzhľadu vám príde, že novinka nemá s predchodcom okrem názvu nič spoločné. KIA s týmto modelom už ďalej nehrá na istotu. Po dizajnovej stránke sa nová KIA NIRO inšpiruje nedávno predstaveným modelom Sportage. Nová generácia tohto crossoveru vychádza z konceptu HabaNiro, ktorý bol predstavený už v roku 2019. Predné svetlomety sú neobvykle riešené a sekunduje im nová predná maska s názvom tigrí nos, ktorá už je charakteristickou pre autá značky KIA. Zadnej časti dominujú vertikálne orientované koncové svetlá, ktoré sú prebraté zo spomínaného konceptu z roku 2019. Celý automobil bol navrhnutý podľa nového štylistického smeru, ktorý KIA nazýva spojené protiklady.

KIA Niro
Ako vonku, tak aj vo vnútri.

V zmysle spájania protikladov sa nesie aj navrhnutý interiér. Tento dizajnérsky jazyk podčiarkuje asymetrická palubná doska. V jej centre sa nachádza dotyková širokouhlá obrazovka multimediálneho systému. Opticky je prepojená s digitálnym prístrojovým štítom. Panel klimatizácie si zachováva oddelené ovládacie prvky, využíva však dotykové plochy. Samozrejme nesmie chýbať využitie udržateľných materiálov. Na výrobu sedadiel používajú bio polyuretán a tkaninu Tencel, ktorá je z celulózových vlákien eukalyptu. Na čalúnenie stropu novej KIE Niro automobilka použila zase recyklované tapety.

KIA Niro
Len pod kapotou vsadili na istotu. 

Konkrétne technické parametre KIA zatiaľ nezverejnila. Na informáciu, či sa dočkáme zmien aj pod kapotou si budeme musieť ešte nejakú dobu počkať. Automobilka zatiaľ potvrdila len koncepciu troch rôznych pohonov s rôznymi druhmi elektrifikácie tak, ako pri predošlej generácií. Špecialitou plug-in hybridu má byť takzvaný greenzone mód, ktorý automaticky prepne pohon na čisto elektrický v zelených zónach, ktorými budú na základe dát z navigácie. Tieto miesta by mali byť v obytných zónach, okoliach škôl alebo nemocníc. Nová KIA Niro má byť opäť globálnym modelom a tak sa ho dočkáme aj na európskom trhu. Začiatok predaja je naplánovaný na rok 2022.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJkianewscenter.com
Predchádzajúci článokNové Suzuki S-Cross oficiálne predstavené, novinka dostala do vienka toho naozaj veľa
Nasledujúci článokModerný retro dizajn. Poliaci upravili vzácny, model Jaguar XJ-C