Domov News Poznáme finalistov Európskeho Auta roka 2022, je tam len jediný spaľovák

Poznáme finalistov Európskeho Auta roka 2022, je tam len jediný spaľovák

Sedem finalistov Európskeho Auta roka 2022 prekvapilo, šesť z nich sú elektromobily. Tradičný spaľovací pohon, reprezentuje už len jediný zástupca, Peugeot 308.

Aj to je dôkaz ako rýchlo sa svet mení, kým minulý rok poznal jediného finalistu s prívlastkom elektromobil, dnes je všetko inak. Karta sa obrátila a výrobcovia tlačený prísnymi normami predstavujú jeden elektromobil za druhým. Rok 2021 bol bohatý na množstvo noviniek, najmä na poli elektromobility.

Okrem prémiových automobiliek, svoje elektrické novinky predstavili aj mainstreamový hráči. Od nich sa očakáva, že povedú trh smerom k novej, elektrickej budúcnosti.

Voľba finálovej sedmičky prebiehala korešpondenčne, pričom každý z porotcov mal možnosť označiť sedem svojich favoritov. Odborná anketa Car of The Year prebieha bez prerušenia od roku 1963 a je úplne nezávislá. Anketu zabezpečuje združenie popredných európskych motoristických časopisov. Samotná porota sa skladá zo 60-tich členov, ktorí pochádzajú z 23 krajín Európy.

Slovensko v nej bohužiaľ nemá zastúpenie, avšak Česká Republika áno. Od roku 1993 má jediného zástupcu pričom aktuálne to je pán Jiří Duchoň. Prejdime však k finalistom.

Cupra Born

Ford Mustang Mach-E

Hyundai Ioniq 5

KIA EV6

Peugeot 308

Renault Megane e-Tech

Škoda Enyaq iV

[poll id=“4″]

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 10

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTEST KIA Sorento 1,6 GDi PHEV – vynútený motor, ktorý nie je pre každého
Nasledujúci článokROZHOVOR: Nie sú LED-ky ako LED-ky, niektoré svietia horšie ako xenóny. Zisťovali sme, ako fungujú moderné svetlá